Η τηγανίτα του "φτωχού"
Μια πολύ εύκολη και φθηνή σε υλικά συνταγή. Την ονόμασα του φτωχού γιατί θυμάμαι από τότε που πήγαινα δημοτικό η μαμά μου μας ανάφερε τη γιαγιά της που τις έφτιαχνε όταν ήταν πιτσιρίκια στα δύσκολα χρόνια της φτώχιας στο χωριό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολλές φορές η μάνα μου αντί για αυγά για να φουσκώσουν έβαζε ούζο, κάτι που έδινε και τελείως διαφορετική γεύση.Χρησιμοποιώ το αλεύρι "Μάννα" στην πορτοκαλί συσκευασία που λέει για πίτες.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ.
-
2
Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
-
3
Αραιώνουμε το μείγμα με νερό όσο πάρει μέχρις ότου γίνει μια ημίρρευστη ζύμη (λίγο πιο παχύρρευστη από κρέπας).
-
4
Βάζουμε λίγο αλατάκι και ανακατεύουμε.
-
5
Στο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί η επιφάνειά του και λίγο παραπάνω, δεν χρειάζεται να κολυμπάνε, και όταν κάψει με μια μεγάλη κουτάλα (όχι για σούπες, την πιο μικρή) ρίχνουμε 4-5 κουταλιές όσες χωράει το τηγάνι.
-
6
Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για το εξτρά λάδι και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη ή μέλι με κανέλα.
Σχόλια (3)