Η τυρόπιτα της Άννας

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 225 γραμ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  2. 225 γραμ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  3. 300 γραμ. κασέρι
  4. 300 γραμ. φέτα
  5. 250 γραμ. βούτυρο
  6. 1/2 κουτάκι σόδα (με ανθρακικό)
  7. λίγο γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε τα φύλλα κρούστας.

  2. 2

    Ανακατεύουμε όλα τα τυριά αφού προηγουμένως τα έχουμε τρίψει.

  3. 3

    Στη συνέχεια λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο.

  4. 4

    Σε ένα ταψί απλώνουμε διαδοχικά κάθε φύλλο, γέμιση, λίγο βούτυρο. Στη μέση βάζουμε πάντα περισσότερη γέμιση και λίγο μοσχοκάρυδο.

  5. 5

    Όταν τελειώσουν τα φύλλα χαράζουμε την τυρόπιτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με τα αυγά που έχουμε χτυπήσει με το γάλα και τη σόδα.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Πανέμορφη και ακριβούλα για το ταψί που μου έβγαλε αλλά χίλιες φορές χαλάλι της! Ευχαριστούμε πολύ!

Από

Agannoula
Agannoula @cook_8489125
στις
Naxos,Greece