Iced tea λεμόνι χωρίς ζάχαρη
Ποιος χρειάζεται να αγοράσει ένα τσαι γεμάτο χημικά όταν μπορεί να το ετοιμάσει σε τρία λεπτά στην κουζίνα του;
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρείται μέχρι δύο μέρες, αλλά η γεύση του είναι καλύτερη όταν καταναλωθεί άμεσα. Αν δεν έχει κάποιο όξινο μέσο θολώνει. Το μέλι μπορείτε να το αποφύγετε εάν θέλετε.
Υλικά
-
4 φακελάκια μαύρο τσάι ή 1 κ.σ. τσάι μαύρο χύμα (σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούμε και ένα μικρό σουρωτήρι)
-
4 λεμόνια (ή 2 και πορτοκάλια) ακέρωτα
-
2 κ.σ. μέλι
-
2 λίτρα πολύ κρύο νερό
-
ΠροαιρετικάΦύλλα δυόσμου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε ένα φλυτζάνι από το νερό μαζί με τη φλούδα από μισό λεμόνι ή μισό πορτοκάλι, και προσθέτουμε το τσάι. Συνεχίζουμε να βράζουμε για 1 λεπτό με το τσάι μέσα στο μείγμα, κατόπιν σβήνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά.
-
2
Απομακρύνουμε τα φακελάκια και τη φλούδα ή στραγγίζουμε, προσθέτουμε το μέλι και το χυμό από τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια, και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
-
3
Προσθέτουμε το μείγμα στο παγωμένο νερό και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
4
Σερβίρουμε παγωμένο, προαιρετικά με φύλλα δυόσμου.
Σχόλια (2)