Ηδονικές τορτίγιες της φοιτήτριας
Γρήγορες και πανεύκολες τορτίγιες με κοτόπουλο για κάθε φοιτητή ( και όχι μόνο... ) που αναζητά ανεπανάληπτες γεύσεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε το πιάτο σας να είναι πιο δροσερό και ελαφρύ μπορείτε να φτιάξετε μία σαλτσούλα απο τριμμένη ντομάτα (φρέσκια), λίγο φιλοκομμένο σκόρδο και λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό, την οποία μπορείτε να βάλετε μέσα στις τορτίγιες.Ακόμη μέσα στις τορτίγιες μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο μωβ λάχανο και γιαούρτι. Γίνονται δροσερές και εξαιρετικά νόστιμες.
Υλικά
-
1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρά κομμάτια
-
1 πακέτο τορτίγιες έτοιμες απο το μάρκετ
-
κόκκινα φασόλια βρασμένα (κονσέρβα ή δικά σας)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-
3-4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλετε , αυτή η αναλογία για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι καλή)
-
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
-
σάλτσα σόγιας (απο το μάρκετ... και αυτή...)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ (ή όπου χωράει) και προσθέτουμε σάλτσα σόγιας μέχρι να σκεπάσει όλα τα κομμάτια. Είναι σημαντικό βήμα για τη συνταγή γιατί δίνει όλη τη γεύση στο φαγητό μας. Αφήνουμε το κατόπουλο μαζί με τη σόγια για μισή μεχρι μία ώρα.
-
2
Ρίχνουμε το κοτόπουλο όπως είναι μαζί με τη σόγια σε μία κατσαρόλα και το σωτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσοχή! δεν βάζουμε λάδι.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια και το μαιδανό καθώς και ελάχιστο νερό, ίσα ίσα για να βράσει το κοτόπουλο.
-
4
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο (έχει βράσει και έχει μείνει με τη σάλτσα που δεν είναι νερουλή), αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και ετοιμάζουμε τις τορτίγιες σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής που αναγράφονται στη συσκευασία.
-
5
Η συνταγή μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα! Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε τορτίγια λίγο απο το μίγμα κοτόπουλου και την τυλίγουμε σαν φάκελο ή όπως τυλίγουμε τις κρέπες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια