Ιμάμ εύκολα και γρήγορα
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι καλό να κόψετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες για περισσότερη νοστιμιά.Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε. Αν πάλι δεν θέλετε να γίνει τόσο "βαρύ" το φαγητό σας μπορείτε τις πατάτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια να τα βάλετε ωμά για να έχουν λιγότερο λάδι.Τέλος θα πρότεινα τις μελιτζάνες να τις τηγανίσετε από το προηγούμενο βράδυ και να τις αφήσετε να στραγκίξουν όλο το λάδι που έχουν.Καλή Επιτυχία!!
Υλικά
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
4-5 μελιτζάνες
-
5 πατάτες
-
6 σκελίδες σκόρδο
-
2 μεγάλα κρεμμύδια
-
2 κονσέρβες ντοματίνια
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα κόβουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες (κατά μάκρος) και ύστερα τα τηγανίζουμε.
-
2
Ύστερα σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (χοντροκομένο) και το σκόρδο.
-
3
Αφού ροδίσουνε προσθέτουμε τα ντοματίνια, το πιπέρι, το αλάτι και την κανέλα. Όταν η σάλτσα πηχτώσει την βγάζουμε από την φωτιά.
-
4
Παίρνουμε ένα πιρέξ ή βαθύ ταψί και βάζουμε σε μία στρώση τις πατάτες,από πάνω μία στρώση σάλτσα μετά τις μελιτζάνες ύστερα πάλι σάλτσα και τέλος τα κολοκυθάκια. Αν μείνει σάλτσα την προσθέτουμε από πάνω.
-
5
Το ψήνουμε στους 180 για περίπου 45 λεπτά.
Σχόλια (12)