κύρια φωτογραφία συνταγής Ιμάμ εύκολα και γρήγορα
Φραουλίτσα
Φραουλίτσα @cook_8452667

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι καλό να κόψετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες για περισσότερη νοστιμιά.Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε. Αν πάλι δεν θέλετε να γίνει τόσο "βαρύ" το φαγητό σας μπορείτε τις πατάτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια να τα βάλετε ωμά για να έχουν λιγότερο λάδι.Τέλος θα πρότεινα τις μελιτζάνες να τις τηγανίσετε από το προηγούμενο βράδυ και να τις αφήσετε να στραγκίξουν όλο το λάδι που έχουν.Καλή Επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. αλάτι
  2. πιπέρι
  3. 4-5 μελιτζάνες
  4. 5 πατάτες
  5. 6 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  7. 2 κονσέρβες ντοματίνια
  8. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα κόβουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες (κατά μάκρος) και ύστερα τα τηγανίζουμε.

  2. 2

    Ύστερα σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (χοντροκομένο) και το σκόρδο.

  3. 3

    Αφού ροδίσουνε προσθέτουμε τα ντοματίνια, το πιπέρι, το αλάτι και την κανέλα. Όταν η σάλτσα πηχτώσει την βγάζουμε από την φωτιά.

  4. 4

    Παίρνουμε ένα πιρέξ ή βαθύ ταψί και βάζουμε σε μία στρώση τις πατάτες,από πάνω μία στρώση σάλτσα μετά τις μελιτζάνες ύστερα πάλι σάλτσα και τέλος τα κολοκυθάκια. Αν μείνει σάλτσα την προσθέτουμε από πάνω.

  5. 5

    Το ψήνουμε στους 180 για περίπου 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

ελενακι
ελενακι @cook_8452711
μου αρεσει παρα μα παρα πολυ αυτο το φαγητο............γιατι ειμαστε ελληνες απο την μικρα ασια συνγκεκριμενα απο την αταλια της τουρκιας και αυτο το φαγητο τρωγοτανε παρα πολυ, τελεια η συνταγη σου να σε καλα

Από

Φραουλίτσα
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα