Ιμάμ εύκολο και πολύ ιδιαίτερο

lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Ένα εύκολο και πεντανόστιμο ιμάμ χωρίς τη γνωστή ταλαιπωρία της μελιτζάνας.

Recipe by lianaki

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

69 Minutes
4-5 άτομα
  1. 1/2 κιλό μελιτζάνες αργίτικες (εγώ βάζω ότι μελιτζάνα βρω)
  2. 6 κρεμμύδια μέτρια κομμένα (όπως στη χωριάτικη σαλάτα)
  3. 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  4. 3 πιπεριές μακρόστενες πράσινες (κέρατα) κομμένες σε ροδέλες
  5. 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  6. 1-1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  7. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  8. 1/2 φλ. κουκουνάρι ή αμύγδαλο χοντροκομμένο
  9. 1/2 φλ. σταφίδες
  10. 1 κ.σ. ζάχαρη (μην τη φοβηθείτε, του πάει πολύ)
  11. λίγο αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις αφήνουμε μέσα σε νερό με μπόλικο αλάτι για 30 λεπτά.

  2. 2

    Μετά τις στραγγίζουμε, τις στύβουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

  3. 3

    Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι στο λάδι τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν και να μαραθούν.

  4. 4

    Σβήνουμε με την ντομάτα.

  5. 5

    Προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι ή το αμύγδαλο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.

  6. 6

    Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις.

  7. 7

    Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαυρίσουν λίγο τα κρεμμύδια από πάνω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (19)

Σχόλια (27)

marileta
marileta @cook_8470090
Την ίδια συνταγή κάνω κι εγώ χωρίς τις σταφίδες και το κουκουνάρι,πάντα όμως βάζω και φέτα.Είναι απίστευτα ωραίο φαγητό ειδικά όταν κρυώσει.Η μελιτζάνες μελώνουν και ταιριάζουν εξαιρετικά με την φέτα!

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης