tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ

Το ιμάμ,όπως το έμαθα από τη μαμά μου και αυτή από τη δική της μαμά και πάει πολύ πίσω.Στο Στενήμαχο της Βουλγαρίας από όπου ήρθαν οι προπαπούδες μου το 1912.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και την άλλη μέρα. Τα μανιτάρια ,μπορούν να μαγειρευτούν και μόνα τους και να γίνουν ένας καταπληκτικός μεζές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

47 Minutes
4-5 άτομα
  1. 8 μελιτζάνες όχι πολύ μεγάλες
  2. 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (κομ.σε φέτες)
  3. 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  4. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  5. 1 φλ.τσ. ντομάτα σάλτσα (από βάζο ή ντομάτα φρέσκια τριμμένη)
  6. 1 κ.σ. ζάχαρη
  7. 1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί ή ρετσίνα
  8. 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  9. 5-6 κόκκους μπαχάρι
  10. 2 φύλλα δάφνης
  11. 1 κ.σ. ρίγανη
  12. Αλάτι (κατά τα γούστα μας)
  13. 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο για τη γέμιση
  14. και λίγο ακόμα για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε ένα σταυρό από τη φλούδα(στις 4 πλευρές). Τις χαράζουμε από τη μία πλευρά, χωρίς να βγει το μαχαίρι από την άλλη. Μ' αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μια τσέπη όπου θα μπει η γέμιση.

  2. 2

    Τηγανίζουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά, για να μαλακώσουν λίγο.

  3. 3

    Μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο καθαρό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διάφανα, όχι να τηγανιστούν.

  4. 4

    Προσθέτουμε και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

  5. 5

    Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  6. 6

    Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το κοκ. πιπέρι, αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 φλ.νερό. Αφήνουμε να βράσουν τα κρεμμύδια για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πιούν τα υγρά και να μαλακώσουν.

  7. 7

    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη.

  8. 8

    Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει η γέμιση.

  9. 9

    Γεμίζουμε με προσοχή την τσέπη σε κάθε μελιτζάνα και τοποθετούμε σε κατσαρόλα χαμηλή (πλακερό ή τηγανιέρα με καπάκι).

  10. 10

    Σκορπάμε ανάμεσα στις μελιτζάνες τα μπαχαρικά και τις δάφνες.

  11. 11

    Αν μας περισσέψουν κρεμμύδια, μπορούμε να γεμίσουμε μανιτάρια, τα οποία θα τοποθετήσουμε ανάμεσα στις μελιτζάνες. Αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε...

  12. 12

    Αδειάζουμε τη σάλτσα που μας περίσσεψε ανάμεσα στις μελιτζάνες, σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα περίπου. Προσοχή...δεν θα βάλουμε άλλο λάδι εκτός από αυτό της γέμισης.

  13. 13

    Να μελώσουν και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

Liana Tzamparli
Liana Tzamparli @cook_8507473
θα δοκιμάσω και τα μανιτάρια γιατί πάντα περισσεύει υλικό. Ευχαριστώ

Από

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
στις
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ
https://tasadimi.blogspot.com/ και https://www.facebook.com/tasadimi/
Δες περισσότερα