evdoba
evdoba @evdoba
,

Ας κάνουμε ένα κλασσικά φαγητό, νηστίσιμο, γευστικό, καλοκαιρινό. Ιμάμ-μπαϊλντί με τον παλιό τρόπο. Όπως το έκανε η γιαγιά μου και η μαμά μου. Ελαφρύ γιατί δεν χρειάζεται να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με τυριά της αρεσκείας μας προς το τέλος του ψησίματος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

78 Minutes
  1. 6 τσακώνικες μελιτζάνες μέτριες (τις μακρουλές)
  2. 4-5 μέτρια κρεμμύδια
  3. ντομάτες4 μέτριες σαλάτας και 3 ντομάτες για σάλτσα
  4. 0.5 ματσάκι μαϊντανό
  5. 4-5 σκελίδες σκόρδο
  6. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο μοσχοκάρυδο
  7. 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  8. λίγο κανέλα και ελάχιστο (στη μύτη του κουτ.τσαγιού) γαρύφαλλο
  9. Ελαιόλαδο για τη γέμιση και λίγο για το τέλος στο ταψί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι με τα φυλλαράκια και τις πλένουμε. Αφαιρούμε 4 λωρίδες φλούδας ώστε να μείνουν 4 λωρίδες με φλούδα και 4 λωρίδες σάρκα εναλλάξ.

  2. 2

    Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στο τμήμα τις σάρκας μέχρι την άλλη μεριά. Δημιουργούνται 4 ανοίγματα.

  3. 3

    Αλατίζουμε καλά μέσα στα ανοίγματα και γύρω από την μελιτζάνα και αφήνουμε περίπου 15-20 λεπτά.

  4. 4

    Πλένουμε, κομματιάζουμε ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδα και τα περνάμε από το μούλτι ή τον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Έτοιμη η γέμιση.

  5. 5

    Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 20 λεπτά και μετά τις ξεπλένουμε καλά και τις πιέζουμε να φύγουν τα υγρά. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και ρίχνουμε μια μπυρίτσα! Τις κάνει πιο μαλακές αλλά και αφράτες μετά το ψήσιμο.

  6. 6

    Τις αφήνουμε περίπου 15 λεπτά και μετά αρχίζουμε να τις γεμίζουμε. Βάζουμε αρκετή γέμιση και στα 4 ανοίγματα της μελιτζάνας.

  7. 7

    Τις βάζουμε στο ταψί και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στην αρχή σε δυνατό φούρνο μετά σε μέτριο 175 βαθμούς C περίπου 1,5 ώρα (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν και να χυλώσουν!

Αντιδράσεις

Σχόλια (32)

ansou
ansou @cook_8450472
Παντα τις εκανα ετσι αλλα χωρις την κανελλα και τη...μπυριτσα!!!καλο κολπο αυτη η τελευταια!!!συνηθως χωνω ενα μακροστενο κομματι κιτρινου τυριου-ρεγκατο κυριως- σε καθε μια μελιτζανα , σχετικα βαθια για να μην ξεραθει.και σχεδον παντα γεμιζω τα κενα στο ταψι με πατατουλες κυδωνατες .

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,