Ινδικές Φακές
Πικάντικες φακές με άρωμα και γεύση από την ανατολή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό αυτό σερβίρεται κατά προτίμηση με ρύζι Basmati.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις φακές σε ένα μεγάλο τσικάλι με μπόλικο κρύο νερό να βράσουν. Επίσης βάζουμε ένα μικρότερο τσικάλι με νερό να βράσει.
-
2
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το σέλινο και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το μισό ελαιόλαδο να μαραθούν (αν θέλετε πιο ελαφρύ γεύμα, αφήστε τα ωμά).
-
3
Αφού βράσει η φακή για 15 λεπτά περίπου, χύνουμε το νερό και προσθέτουμε από αυτό που έχουμε βράσει έτσι ώστε να τις σκεπάζει πλήρως.
-
4
Ρίχνουμε μέσα στις φακές το σέλινο με το κρεμμύδι, τον κύβο λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα μπαχάρια (προσοχή, όχι το αλάτι).
-
5
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες.
-
6
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσουν οι φακές, μέχρι αυτές να μαλακώσουν. Αν είναι πολύ στεγνές προσθέτουμε λίγο από το βραστό νερό.
-
7
Αφόυ μαλακώσουν οι φακές, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε όσο χρειάζεται (περίπου 2 κ.σ.) και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
-
8
Κατεβάζουμε τις φακές από τη φωτιά και προσθέτουμε το κόλιαντο αφού το πλύνουμε και το κόψουμε.
Σχόλια (17)