κύρια φωτογραφία συνταγής Ινδικές Φακές
Kostazz
Kostazz @cook_8451365
,Σουηδία

Πικάντικες φακές με άρωμα και γεύση από την ανατολή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό σερβίρεται κατά προτίμηση με ρύζι Basmati.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-7 άτομα
  1. 500 γρ φακές καθαρισμένες
  2. 1 κόκκινο κρεμμύδι
  3. 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. 4-5 ντομάτες
  5. 1 σέλινο ολόκληρο
  6. 1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
  7. 1 κύβο λαχανικών
  8. 4-5 κ.γ. κάρυ
  9. 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  10. 1-2 κ.γ πάπρικα
  11. αλάτι
  12. 0.5 κούπα ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις φακές σε ένα μεγάλο τσικάλι με μπόλικο κρύο νερό να βράσουν. Επίσης βάζουμε ένα μικρότερο τσικάλι με νερό να βράσει.

  2. 2

    Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το σέλινο και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το μισό ελαιόλαδο να μαραθούν (αν θέλετε πιο ελαφρύ γεύμα, αφήστε τα ωμά).

  3. 3

    Αφού βράσει η φακή για 15 λεπτά περίπου, χύνουμε το νερό και προσθέτουμε από αυτό που έχουμε βράσει έτσι ώστε να τις σκεπάζει πλήρως.

  4. 4

    Ρίχνουμε μέσα στις φακές το σέλινο με το κρεμμύδι, τον κύβο λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα μπαχάρια (προσοχή, όχι το αλάτι).

  5. 5

    Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσουν οι φακές, μέχρι αυτές να μαλακώσουν. Αν είναι πολύ στεγνές προσθέτουμε λίγο από το βραστό νερό.

  7. 7

    Αφόυ μαλακώσουν οι φακές, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε όσο χρειάζεται (περίπου 2 κ.σ.) και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.

  8. 8

    Κατεβάζουμε τις φακές από τη φωτιά και προσθέτουμε το κόλιαντο αφού το πλύνουμε και το κόψουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

Στέφη
Στέφη @cook_8450465
Φακές καθαρισμένες εννοείς τις κόκκινες μήπως;\nΔηλαδή από το φλοιό τους;

Από

Kostazz
Kostazz @cook_8451365
στις
,Σουηδία