κύρια φωτογραφία συνταγής Ινδικές Κόκκινες Φακές
mariaporozan
mariaporozan @cook_8483148
,Κύπρος

Η συνταγή είναι παραλλαγή από συνταγή της εκπομπής Aarti Party του foodnetwork.Είναι χορτοφαγική,χορταστική, διαφορετική αλλά και οικεία παράλληλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορώ να κάνω την ίδια συνταγή και με καφέ/πράσινες φακές και ρεβίθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα, απλώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος μαγειρέματος και περισσότερο νερό. Μπορεί να συνοδέψετε με απλό ρύζι (οποιοδήποτε είδος)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
3 άτομα
  1. 2 ποτήρια νερό
  2. 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  3. 4 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 κομμάτι ginger περίπου ένα εκατοστό
  5. 3 αποξηραμένες καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
  6. 3 ώριμες ντομάτες
  7. 1/2 κουταλάκι σπόρους κύμινου
  8. 1/2 κουταλάκι μαύρους σπόρους μουστάρδας
  9. 1/2 γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
  10. 1/2 καυτερή πάπρικα σε σκόνη
  11. 1 κουταλάκι κουρκουμά
  12. αλάτι ανάλογα με τα γούστα
  13. φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα
  14. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ginger.

  2. 2

    Ανακατεύω όλα τα μπαχαρικά εκτός το αλάτι και το πιπέρι.

  3. 3

    Περνάω τις ντομάτες από το blender με τη φλούδα.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω τα ψιλοκομμένα λαχανικά για ένα λεπτό.

  5. 5

    Ρίχνω τα μπαχαρικά μέσα στην κατσαρόλα και τσιγαρίζω όλα μαζί τα υλικά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

  6. 6

    Ρίχνω την σάλτσα ντομάτας, τις φακές και το νερό.

  7. 7

    Αλατοπιπερώνω και σιγοβράζω για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

  8. 8

    Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό.

  9. 9

    Σερβίρω με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

despinal
despinal @despinal
Έβαλα καφέ φακές, δεν έβαλα πιπεριά και όλα τα μπαχαρικά σε σκόνη και βγήκαν πολύ νόστιμες! Ευχαριστούμε για τη διαφορετική συνταγή σου!

Από

mariaporozan
mariaporozan @cook_8483148
στις
,Κύπρος