Ινδικές Κόκκινες Φακές
Η συνταγή είναι παραλλαγή από συνταγή της εκπομπής Aarti Party του foodnetwork.Είναι χορτοφαγική,χορταστική, διαφορετική αλλά και οικεία παράλληλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορώ να κάνω την ίδια συνταγή και με καφέ/πράσινες φακές και ρεβίθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα, απλώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος μαγειρέματος και περισσότερο νερό. Μπορεί να συνοδέψετε με απλό ρύζι (οποιοδήποτε είδος)
Υλικά
-
1 ποτήρι φακές κόκκινες
-
2 ποτήρια νερό
-
4 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
1 κομμάτι ginger περίπου ένα εκατοστό
-
3 αποξηραμένες καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
-
3 ώριμες ντομάτες
-
1/2 κουταλάκι σπόρους κύμινου
-
1/2 κουταλάκι μαύρους σπόρους μουστάρδας
-
1/2 γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
-
1/2 καυτερή πάπρικα σε σκόνη
-
1 κουταλάκι κουρκουμά
-
αλάτι ανάλογα με τα γούστα
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα
-
ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ginger.
-
2
Ανακατεύω όλα τα μπαχαρικά εκτός το αλάτι και το πιπέρι.
-
3
Περνάω τις ντομάτες από το blender με τη φλούδα.
-
4
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω τα ψιλοκομμένα λαχανικά για ένα λεπτό.
-
5
Ρίχνω τα μπαχαρικά μέσα στην κατσαρόλα και τσιγαρίζω όλα μαζί τα υλικά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
-
6
Ρίχνω την σάλτσα ντομάτας, τις φακές και το νερό.
-
7
Αλατοπιπερώνω και σιγοβράζω για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
-
8
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό.
-
9
Σερβίρω με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Σχόλια (2)