Ινδικό αυθεντικότατο ρύζι
Ειναι αυθεντικη συνταγη ριζοτου απο ινδο μαγειρα. Γευστικη και ευκολη μπορω να πω...
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλο ειναι να μην ανοιξετε την κατσαρολα και να περιμενετε να γινει. Πρεπει στο χρονο να ειστε ακριβως στα 35 λεπτα γιατι εχει σημασια!! Το σπιτι μυριζει υπεροχα. Για τυχον αποριες ρωτηστε με. Παντως ειναι παρα πολυ ευκολο.
Υλικά
-
3 φλιτζανια μπασματι (θειο μπενp)
-
0.5 φλιτζανι ξερα βερικοκα
-
0.5 φλιτζανι ξερα δαμασκηνα
-
1 ροδι καθαρισμενο
-
0.5 κουτ.γλυκου καρδαμο
-
2 κουταλιες σουπας μεσογειακο ζωμο κοκκους
-
0.5 φλιτζανι βουτυρο φρεσκο
-
0.5 φλιτζανι αιγινης
-
0.5 κουτ.γλυκου πιπερι μαυρο (αν εχουμε φρεσκο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βραζουμε 5 λεπτα σε νερο σε μια κατσαρολιτσα το ρυζι με το καρδαμο, το μαυρο πιπερι και τις δυο κουταλιες της σουπας μεσογειακο κοκκους.
-
2
Κοβουμε σε κομματακια τα δαμασκηνα και στη συνεχεια τα βερικοκα.
-
3
Στραγγιζουμε το ρυζι.
-
4
Σε μια κατσαρολα μεγαλη βαζουμε το μισο βουτυρο να λιωσει, ριχνουμε σαν βροχη να καλυψουμε τον πατο το μισο ρυζι και μετα ριχνουμε τα δαμασκηνα και τα βερικοκα απο πανω και στη συνεχεια ριχνουμε το υπολοιπο ρυζι σαν βροχη παλι να καλυψει τα δαμασκηνα και τα βερικοκα. Με μια ξυλινη κουταλα,με το πισω μερος, ανοιγουμε 4 τρυπες μεσα στο ρυζοτο μεχρι κατω ομως. Σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα και σφραγιζουμε με το καπακι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!
-
5
Ψηνουμε στο ματι της κουζινας στο 3 με 4 για 35 ΛΕΠΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο Χ Ι ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ δεν παθαινει τιποτα!! (το εχω κανει οπως βλ.και στη φωτο) το λεω επειδη η μαμα μου ανησυχουσε.
-
6
Μετα βαζουμε το υπολοιπο βουτυρακι στο τηγανι και ριχνουμε τα φιστικια αιγινης για ενα λεπτο ισα ισα να παρουν μια λαμψη. Μολις γινει το ρυζι το βαζουμε σε μια πιατελα και γαρνιρουμε με τα φιστικια και το ροδι, οπως η εικονα. καλη ορεξη!!
Σχόλια (5)
συνταγη με κασιους.