Ινδικό κοτόπουλο biryani (μπιργιανί)
Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή ινδικής προέλευσης, στην οποία το ρύζι παίρνει μια ελαφρώς υπόγλυκη γεύση και λόγω του ότι περιλαμβάνει κοτόπουλο, είναι ένα πλήρες γεύμα χωρίς πολλές θερμίδες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την βρήκα στο bbcgoodfood
Υλικά
-
300 g ρύζι μπασμάτι
-
25 g βούτυρο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 φύλλο δάφνης
-
3 σπόρους κάρδαμο
-
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
-
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
-
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
-
850 ml ζωμό κότας
-
85 g σταφίδες (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάστε σε ζεστό νερό το ρύζι για μερικά λεπτά (2-3 λεπτά), στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό.
-
2
Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ρίχνοντας προς το τέλος το φύλλο δάφνης, το κάρδαμο και την κανέλα.
-
3
Προσθέστε τον κουρκουμά, κατόπιν το κοτόπουλο και το κάρυ και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
-
4
Ρίξτε το ρύζι και τις σταφίδες και στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό.
-
5
Κλείστε την κατσαρόλα και δυναμώστε την φωτιά. Μόλις πάρει βράση κανονικά, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το ρύζι για περίπου 5 λεπτά. Καλό θα είναι να δοκιμάσετε το ρύζι σε αυτό το στάδιο, το οποίο θα πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο, αλλιώς αφήνετε για 2-3 λεπτά ακόμη και αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο νερό (π.χ. 1 ποτηράκι του κρασιού).
-
6
Σβήστε τη φωτιά και αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά. Ανακατέψτε καλά, ρίχνοντας μέσα το μισό κόλιανδρο. Για να σερβίρετε, ρίχνετε πάνω στα πιάτα τον υπόλοιπο κόλιανδρο και τα αμύγδαλα. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (2)