Ινδικός κιμάς με ρύζι μπασμάτι
Μια άλλη πικάντικη εκδοχή του συνηθισμένου κιμά για μακαρόνια, με μυρωδάτο ρυζάκι και σος γιαουρτιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι ενδεικτικές. Αυξάνετε, μειώνετε ή αφαιρείτε ότι θέλετε, αλλά αυτός ο συνδιασμός λειτουργεί πολύ ωραία (εγώ βάζω παραπάνω μπαχαρικά πάντα).
Υλικά
-
Για τον κιμά
-
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
-
1/2 φλ. καφέ λευκό κρασί
-
3-4 λιαστές ντομάτες
-
1 κ.γ. κάρυ
-
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1/2 κ.γ. κύμινο
-
1/2 κ.γ. μπαχάρι
-
2-3 κουκουτσάκια κάρδαμο (προαιρετικά)
-
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
-
1/2 κύβο μπουκέ γκαρνί (προαιρετικά)
-
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαιντανό
-
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
-
Για το ρύζι
-
1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
-
2 ποτήρια νερό
-
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλάτι
-
Για το γιαούρτι
-
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-
1 κ.γ. ξερός δυόσμος
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί βάζω ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, έπειτα το σκόρδο και στην συνέχεια τα μπαχαρικά και τσιγαρίζω ελαφρώς.
-
2
Προσθέτω και τον κιμά, τσιγαρίζω μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω για 1-2 λεπτά και μετά σβήνω με το κρασί και προσθέτω τις λιαστές ντομάτες.
-
3
Προσθέτω αλατοπίπερο, λίγο ζεστό νεράκι και το αφήνω σε χαμηλή φωτιά για 1 περίπου ώρα. 5 λεπτά πριν κλείσω την φωτιά βάζω ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαιντανό.
-
4
Σε ζεστή κατσαρόλα βάζω το νερό με το αλάτι να πάρει βράση. Προσθέτω το ρύζι και μερικές σταγόνες λάδι.
-
5
Κλείνω το καπάκι, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω 10 περίπου λεπτά να γίνει χωρίς να ανακατεύω.
-
6
Προσθέτω στο γιαούρτι τον δυόσμο και λίγο αλάτι και ανακατεύω ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σχόλια (7)