Ινδοκάρυδα
Είναι πάρα πολύ εύκολη συνταγή και την έψαχνα πολύ καιρό, πάντα πήγαινα στο ζαχαροπλαστείο μόνο γι'αυτά τα γλυκά!! Δοκιμάστε την!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γινονται πολύ αφράτα και πολύ νόστιμα!
Υλικά
-
3 φλ.τσαγιού ινδοκάρυδο
-
2 κ.σούπας αλέυρι
-
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
2 κ.σούπας βούτυρο
-
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
-
15-20 κερασάκια γλασσέ (του κουταλιού)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το αλέυρι.
-
2
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τα κερασάκια και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ίσα να ζεσταθούν.
-
3
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα απο το ινδοκάρυδο με το αλέυρι και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Επειτα βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και με την χοντρή την μύτη (αστεράκι) βγάζουμε επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μεγάλες ροζέτες (οχι τεράστιες). Τοποθετούμε στην κορυφή της καθεμιάς μισό κερασάκι και το πατάμε πολύ ελαφρά για να κολλήσει.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (αυτο θα το κοιτάξετε εσείς) να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία γιατί στεγνώνουν γρήγορα!
Σχόλια (95)