Ινδοκάρυδα

Bαθμολογία: 4.9241
       
 
79 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι πάρα πολύ εύκολη συνταγή και την έψαχνα πολύ καιρό, πάντα πήγαινα στο ζαχαροπλαστείο μόνο γι'αυτά τα γλυκά!! Δοκιμάστε την!
Ινδοκάρυδα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 φλ.τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σούπας αλέυρι
  • 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σούπας βούτυρο
  • 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 15-20 κερασάκια γλασσέ (του κουταλιού)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(11 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(12 ψήφοι)
Προετοιμασία: 17' (10 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 18' (10 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το αλέυρι.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τα κερασάκια και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ίσα να ζεσταθούν.
  3. Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα απο το ινδοκάρυδο με το αλέυρι και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Επειτα βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και με την χοντρή την μύτη (αστεράκι) βγάζουμε επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μεγάλες ροζέτες (οχι τεράστιες). Τοποθετούμε στην κορυφή της καθεμιάς μισό κερασάκι και το πατάμε πολύ ελαφρά για να κολλήσει.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (αυτο θα το κοιτάξετε εσείς) να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία γιατί στεγνώνουν γρήγορα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Γινονται πολύ αφράτα και πολύ νόστιμα!

Σχετικές συνταγές

    99 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 25-4-15  
    πολύ ωραίες οι καρύδες σου. νόστιμες. βάλα,ε σύκο γλυκο.δεν ειχαμε κερασακι
    #
    Σχόλιο από helenaki, 13-5-15  
    αν θέλω να κάνω τη διπλάσια δόση, πώς διαμορφώνονται τα υλικά?????Τα διπλασιάζω όλα π.χ. και τα αυγά? και αν ναι, τα βάζω όλα στο ίδιο μπολ ή είναι προτιμότερο να κάνω δύο δόσεις ξεχωριστά???
    #
    Σχόλιο από MARIAEXA, 1-6-15  
    Καλημέρα κ καλό καλοκαίρι.5 πιρουνάκια κ λίγα είναι απο μένα.Τα εφτιαξα για ενα τραπέζι γάμου.Ξετρελάθηκαν ολοι.Εκανα 2πλη δόση κ μου βγήκαν γύρω στα 45 κομμάτια μεσαίου μεγέθους.Απλα εγώ εβαλα 5-6 βανίλιες για πιο πολύ άρωμα.Με εβγαλες ασπροπρόσωπη.ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.Και προπαντος πολύ γρήγορα γίνονται.Την συνιστώ ανεπιφύλακτα!!
    #
    Σχόλιο από MARIAEXA, 1-6-15  
    5 πιρουνάκια κ απο μένα.Επειδή τα εφτιαξα για τραπέζι γάμου,εκανα 2πλη δόση.Ολα τα υλικά τα έβαλα χ2.Μου βγήκαν γύρω στα 45 κομμάτια σχετικά μικρά.Βανίλιες 6-7.Απο αλεύρι φαρίνα κ απο βούτηρο βιτάμ.Εγιναν ανάρπαστα.Με εβγαλες ασπροπρόσωπη.ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.
    #
    Σχόλιο από emmyxxx8, 29-8-15  
    ειναι τελεια!
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 12-9-15  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από manewcook, 19-9-15  
    Δεν είχα κεράσια κι έβαλα μαρμελάδα βυσινο και πορτοκάλι!
    #
    Σχόλιο από ΙωάνναΤάκης, 4-12-15  
    Εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή. Τα ινδοκάρυδα βγήκαν πάρα πολύ νόστιμα και αφράτα. Έβαλα 300 γρ καρύδα και 2 βανίλιες. Τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών τις μετέτρεψα σε γραμμάρια με βάση τις Μετατροπές του σάιτ. Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από m39669, 30-12-15  
    Ευκολη συνταγη Νοστιμη και γρηγορη πεντε πιρουνακια και με το παραπανω!!!
    #
    Σχόλιο από κυπριοπούλα, 28-2-16  
    Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από fotini78, 29-2-16  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 11-3-16  
    Πάρα πολύ νόστιμα! Εγώ χρησιμοποίησα πρέσα αντί κορνέ και πρόσθεσα και λίγο γάλα στο μίγμα για να "δέσει" πιο πολύ.
    #
    Σχόλιο από noraki_s, 8-4-16  
    Είναι τέλεια!!!! Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Milou30, 19-10-16  
    Ένα έχω να πω, μακρυά από αυτή την συνταγή , είναι τόσο νόστιμη που φεύγουν όλα σε μια με δυο μέρες!!!! Πολύ εύκολη και πραγματικά ζαχαροπλαστείου!!!
    #
    Σχόλιο από Ang1, 28-10-16  
    Υπεροχη συνταγη! Ακριβως οπως τα αγοραζουμε απο το ζαχαροπλαστειο.
    #
    Σχόλιο από Ioan.Evelina, 5-11-16  
    #
    Σχόλιο από Konstantina Lignou, 21-4-17  
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!!ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
    #
    Σχόλιο από argyce, 7-5-17  
    Πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από elenixania, 27-5-17  
    Πολύ νόστιμα!!!Σε ευχαριστούμε πολύ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    91 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 18-1-08  
    Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω με τα ίδια υλικά, αλλά με τελείως άλλες αναλογίες. Θα τη φτιάξω το Σαββατοκύριακο όπως τη γράφεις, γιατί έχει και τη διαφορά του ζεστάματος των υλικών για να τη δω.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-1-08  
    Αγαπητη Τριαδα ,τα ινδοκαρυδα σου ειναι στο φουρνο ,για την ωρα καλα λιγο μου κολησανε τα εβαλα κοντα κοντα ,τα λεμε σε 10λ
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-1-08  
    ΣΟΥΠΕΡ ευχαριστωωωωω
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 21-1-08  
    Ντινάκι, δυστυχώς γάλα καρύδας και ινδοκάρυδο είναι σούπερ παχυντικά και χοληστερινούχα (και παλιά τα είχα για ελαφριά, άστα!), έχε το υπ'όψιν...
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-1-08  
    OYOYOY αστα να πανε ,αλλα κυτα τι εγινε αυτα τα γλυκα του αρεσουν πολυ ,οταν τα ειδα στο σαιτ,εκανα την ανοησια να του το πω ε ,δεν ηθελε και πολυ.Ετσι και αλλιως προκοπη δεν βλεπω με τη διαιτα ,η χοληστερινη δεν πέφτει εγω χανω κιλα.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 22-1-08  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν,είναι πολύ νόστιμο γλυκάκι και πετυχαίνει πάντα!Δεν ήξερα ότι το ινδοκάρυδο έχει χοληστερίνη.Όσο για γάλα καρύδας δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-1-08  
    Τριαδα ,το βαζω στη πανακοτα αντι για γαλα αλλη ΓΕΥΣΗ .Στο συνιστω.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 23-1-08  
    Λοιπόν... τα έφτιαξα και είναι υπέροχα! Συγχαρητήρια!!! Το μόνο που δυσκόλεψε είναι το κορνέ επειδή με πονάνε τα χέρια μου. Και πάλι συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 23-1-08  
    Την έφτιαξα κι εγώ και μπορώ να πω ήταν τέλεια.Έκανα χωνί λαδόκολλα για να τα βάλω στο ταψί. Αυτό που μου άρεσε ήταν που η ζύμη δεν σπάει δηλαδή δεν ανοίγει. Είναι καλύτερα από αυτά που έφτιαχνα καιρό. Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 23-1-08  
    Ευχαριστώ!Ευχαριστώ!Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!!!
    #
    Σχόλιο από mariposa, 24-3-08  
    Αν τα αφήσω εκτός κατάψυξης σίγουρα θα φαγωθούν σε 2 μέρες!! Για λόγους δίαιτας ήθελα να τα καταψύξω.. Σ' ευχαριστώ πάντως.
    #
    Σχόλιο από mariposa, 24-3-08  
    Μόλις τα έβγαλα από το φούρνο...αν και μου άρπαξαν λίγο από κάτω έγιναν σούπερ!!
    Ποια κατάψυξη? Μέχρι αύριο θα έχουν τελειώσει!!
    #
    Σχόλιο από mariposa, 24-3-08  
    Ξέχασα τη βαθμολογία...
    #
    Σχόλιο από chrysabali, 29-3-08  
    ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΘΕΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ 4. ΥΠΕΡΟΧΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 27-9-08  
    Ψάχνω καιρό για τουτή την συνταγούλα , μιας κα ο γίος μου τρελένετε για καρύδα , εχω δοκιμασει μια συνταγή με γλυκόζη και η αλήθεια είναι πως δεν τρελάθηκα...
    Αυριο κιόλας θα τα φτιάξω , να'σαι καλά ΤΡΙΑΔΑ & ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ που με διαφώτησες!
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 2-10-08  
    5 πιρουνάκια και εμένα ! :-)
    #
    Σχόλιο από annouk, 8-10-08  
    Φοβερο γλυκακι!το εκανα τωρα κ μιλαμε τρωγονται αμεσως!κολαση!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 10-10-08  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από RITSA, 7-11-08  
    Μόλις τα έφτιαξα κ είναι υπέροχα!!!
    #
    Σχόλιο από e.bluestorm, 22-1-09  
    Τα έφτιαξα χτες, είναι όνειρο! Εύκολα, γρήγορα, γευστικότατα! Και από εμφάνιση σκίζουν!
    Σημείωση: Δεν είχα χωνάκι στο σπίτι και έτσι έβαλα το μίγμα σε σακουλάκι μικρό νάυλον, έκοψα την μια άκρια κάτω με ψαλιδάκι, και με λίγη πίεση, γίνονται όμορφα και στρογγυλά.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariposa, 24-3-08  
    Επειδή τρελαίνομαι για ινδοκάρυδο ήθελα να ρωτήσω:πόσο καιρό διατηρούνται, μπορώ να τα βάλω και στην κατάψυξη?
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 24-3-08  
    Οπως είπα και ποιο πάνω διτηρούνται σε αεροστεγή ΄συσκευασία γιατί στεγνώνουν γρήγορα,τώρα για το πόσο δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν μου έχει τύχει να τα κρατήσω πάνω απο 2 ημέρες(έχουν ήδη φαγωθεί).Οσο για την κατάψυξη ούτε αυτό ξέρω να σου πώ...!!!Sorry που δεν μπόρεσα να σε βοηθήσω καλή μου!Εχω την εντύπωση πάντως οτι θα μπορείς να τα κρατήσεις 4-5 μέρες στο ψυγείο όμως όχι έξω γιατί όπως καταλαβαίνεις ότι έχει αβγό δεν μπορεί να κρατηθεί για πολύ εκτός ψυγείου!!
    #
    Σχόλιο από koukoulefkosia, 25-4-13  
    kalimera!! apo ta palia klassika glykakia - poly efkolh syntagh - peste mou omws: o voutyros poy xrhsimopoieite einai o kanonikos h analatos? eyxaristw poly!!!!
    #
    Σχόλιο από Teta_T, 19-5-13  
    Πραγματικά εύκολη και νόστιμη συνταγή. Βγήκαν 25 τεμάχια. Θα ήθελα όμως να μην είχαν τόσο κίτρινο χρώμα (λόγω των αυγών). Φταίνε τα συγκεκριμένα αυγά, μήπως? Αν έβαζα λίγο αλεσμένο αμύγδαλο, πιστεύεται θα έσφιγγαν πολύ?
    #
    Σχόλιο από helenaki, 13-5-15  
    αν θέλω να κάνω τη διπλάσια δόση, πώς διαμορφώνονται τα υλικά?????Τα διπλασιάζω όλα π.χ. και τα αυγά? και αν ναι, τα βάζω όλα στο ίδιο μπολ ή είναι προτιμότερο να κάνω δύο δόσεις ξεχωριστά???

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από isiliadis, 12-2-14  
    Τρομερά γίνονται, με ή χωρίς κερασάκια. Επειδή μου έβγαινε σφιχτή η ζύμη τελευταία φορά έβαλα 4 αυγά και έγιναν ακόμη καλύτερα, αφενός πιο αφράτα και αφετέρου μπόρεσα να τα δουλέψω με κορνέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
    #
    Σχόλιο από MARIAEXA, 1-6-15  
    5 πιρουνάκια κ απο μένα.Επειδή τα εφτιαξα για τραπέζι γάμου,εκανα 2πλη δόση.Ολα τα υλικά τα έβαλα χ2.Μου βγήκαν γύρω στα 45 κομμάτια σχετικά μικρά.Βανίλιες 6-7.Απο αλεύρι φαρίνα κ απο βούτηρο βιτάμ.Εγιναν ανάρπαστα.Με εβγαλες ασπροπρόσωπη.ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.
    #
    Σχόλιο από manewcook, 19-9-15  
    Δεν είχα κεράσια κι έβαλα μαρμελάδα βυσινο και πορτοκάλι!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της gogo_papad
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 195 αγαπημένων συνταγών, του/της Ermioni
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 234 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 143 αγαπημένων συνταγών, του/της arminakos
    DIVAs
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της DIVA_med