κύρια φωτογραφία συνταγής Ινδοκάρυδο πανεύκολο
αχορταγη
αχορταγη @cook_8458315
,Italia

Πολύ εύκολο και γρήγορο σιροπιαστό γλυκό. Μοιάζει πολύ με το ρεβανί Βέροιας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το γλυκό δε φουσκώνει πολύ, αν και εξαρτάται πάντα από το ταψί σας. Αυτός είναι και ένας λόγος που σιροπιάζεται ολόκληρο και το σιρόπι δεν κάθεται απλά στο κάτω μέρος του γλυκού. Είναι πιο ωραίο αν ξεροψηθεί λιγάκι, γι'αυτό μη φοβηθείτε αν σας ''αρπάξει'' και λίγο από πάνω! Συνοδέψτε το με παγωτό καιμάκι ή βανίλια. Καλοφάγωτο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 ποτήρι αλεύρι
  2. 1 ποτήρι ινδοκάρυδο
  3. 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  4. 1 μπέικιν
  5. 1 βανίλια
  6. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  7. 3 δάχτυλα του ποτηριού νερό
  8. Για το σιρόπι
  9. 3 ποτήρια ζάχαρη
  10. 2 1/2 ποτήρια νερό
  11. φλούδα από ένα λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύω όλα μαζί τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  2. 2

    Ανακατεύω όλα μαζί τα υγρά υλικά, δηλαδή τα αβγά, το λάδι και το νερό και στη συνέχεια τα ρίχνω στο μείγμα με το ινδοκάρυδο.

  3. 3

    Τα ανακατεύω όλα μαζί με ξύλινη κουτάλα.

  4. 4

    Ρίχνω το μείγμα σε λαδομένο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους εκατόν ογδόντα βαθμούς για σαράντα λεπτά.

  5. 5

    Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  6. 6

    Βράζω το σιρόπι για δέκα λεπτά να δέσει.

  7. 7

    Σιροπιάζω, ζεστό το σιρόπι, κρύο το γλυκό.

  8. 8

    Το αφήνετε αρκετές ώρες να ρουφήξει το σιρόπι του.

  9. 9

    Το κόβουμε αφού έχει πιεί όλο το σιρόπι.

Αντιδράσεις

Από

αχορταγη
αχορταγη @cook_8458315
στις
,Italia