Ηπειρώτικη κασόπιτα ή αλλιώς χυτόπιτα
Σαν γνήσια ηπειρώτισσα σας δίνω αυτή τη συνταγή και θα νιώσετε ότι ταξιδεύετε στα Ζαγοροχώρια, τρώγοντας ένα διαφορετικό είδος τυρόπιτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
1 Φαρίναπ
-
1 γιαούρτι (οποιοδήποτε γιαούρτι)
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα πιπέρι
-
250 γρ. φέτα
-
3 κεσεδάκια γιαουρτιού νερό χλιαρό
-
1 κ.σ. λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Aνακατεύω όλα τα υλικά μαζί πλην της φέτας.
-
2
Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα (χυλός), θρυματίζουμε τη μισή φέτα.
-
3
Αδειάζουμε το μίγμα σε ρηχό ταψί μεγάλο και λαδωμένο.
-
4
Θρυματίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
-
5
Ρίχνουμε από πάνω 1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι.
-
6
Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα κάτω κάτω για μία ώρα στους 200 στις αντιστάσεις ή στους 180 στο αερόθερμο.
-
7
Ο φούρνος να είναι προθερμασμένος.
Σχόλια (36)