Ηρακλειώτικα μακαρόνια με κοτόπουλο
Μακαρόνια βρασμένα σε ζουμί από κοτόπουλο, συνοδεύονται από μανιτάρια, πιπεριές, κολοκύθια και όποιο άλλο λαχανικό προτιμάτε...
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρεμμύδι όχι πολύ ψιλοκομμένο για να είναι πιο νόστιμο, το σκόρδο πάλι καλύτερα να λιώσει οπότε κόψτε σε όσο το δυνατόν πιο μικρά κομματάκια. Τα μανιτάρια αν είναι μικρά μπορείτε να τα βάλετε και ολόκληρα.Όσο βράζει το κοτόπουλο μπορείτε να ρίξετε μέσα και το κολοκύθι ή την πιπερία (κόκκινη) αν διεθέτετε
Υλικά
-
250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
-
2 μεσαία μπούτια κοτόπουλο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
5 φρέσκα μανιτάρια (τα απλά λευκά ή και πλευρώτους ανάλογα με το γούστο του καθένα)
-
ελαιόλαδο
-
σάλτσα ντομάτας (ντοματάδα;)
-
μπαχαρικάαλάτι, πιπέρι, πάπρικα μη καυτερή, ρίγανη, θυμάρι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
-
2
Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα στα δυο
-
3
Βάλτε λάδι στην κατσαρόλα, να καλυφθεί όλος ο πάτος και να περισσεύει και "ένα δάχτυλο"
-
4
Πετάξτε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τσιγαρίστε σε πολύ σιγανή φωτιά.
-
5
Πριν πετάξετε και το κοτόπουλο μέσα πασπαλίστε το με φρεσκοτριμένο πιπέρι και βάλτε λίγο σκόρδο κάτω από το λίπος του.
-
6
Τσιγαρίστε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και μετά βάλτε τη σάλτσα ντομάτας, και νερό έτσι ώστε να σκεπαστούν όλα καλά.
-
7
Προσθέστε αλατοπίπερα και λοιπά μπαχαρικά κατά βούληση και αφήστε να βράσουν μισή ωρίτσα σε χαμηλή φωτιά.
-
8
Μετά πάρτε ένα τηγάνι και βάλτε ότι στερεό υπάρχει στην κατσαρόλα εκεί, μαζί με λίγη σάλτσα, αυτό θα το έχετε σε σιγανή φωτιά ίσα-ίσα για να πήξει η σάλτσα.
-
9
Στην κατσαρόλα που έβραζε το φαγητό βάλτε μπόλικο νερό και μισό κ.γ. αλάτι και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να βράσει.
-
10
Τώρα μπορείτε επιτέλους να βάλετε μέσα τα μακαρόνια!
-
11
Ανακατέψετε σποραδικά τα έχετε σε μεσαία φωτιά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και πετάτε τη σάλτσα από πάνω.
-
12
Σερβίρετε με φρεσκοτρυμένο τυράκι από πάνω (πάει και φέτα και κίτρινο τυρί!)
Σχόλια (2)