Ιρανικό πιλάφι
Οι Χανιώτες, -ισσες ξέρουν καλά ότι αυτό το φοβερό πιάτο σερβίρεται σ' ένα μαγαζί στο παλιό λιμάνι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Έψαξα αυτή τη συνταγή εδώ και είδα (απίστευτο!) ότι δεν υπήρχε. Έτσι, τη βρήκα και την παραθέτω απ' το www.in2life.gr. Οφείλω, όμως, να πω ότι δεν είναι αυτούσια, αλλά με μια δική μου, μικρή παραλλαγή. Ούτως ή άλλως, το πιάτο αυτό κάνει από μόνο του και για κυρίως, αλλά συνοδεύει υπέροχα και διάφορα κρεατικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι στο βούτυρο.
-
2
Προσθέτουμε το ρύζι να σωταριστεί κι αυτό λίγο και αμέσως μετά όλα τα μπαχαρικά : αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κάρυ.
-
3
Τέλος, ρίχνουμε τις σταφίδες και το ζωμό (εγώ μέτρησα 3 κούπες νερό και πρόσθεσα ένα κύβο).
-
4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει ώσπου να πιει όλα τα υγρά.
Σχόλια (8)