danai80
danai80 @cook_8470677

Όσοι έχετε δει την ταινία ‘Ισπαγκλικά’ σίγουρα θα θυμάστε τον Άνταμ Σάντλερ (όπου υποδυόταν έναν διάσημο σεφ) να ετοιμάζεται να γευτεί το δημιούργημα του -ένα εκπληκτικό σάντουιτς με πολλές στρώσεις υλικών και έναν μελάτο κρόκο αυγού να χύνεται και να νοστιμίζει, παρέα με μια παγωμένη μπύρα. Ψάχνοντας στο ίντερνετ είδα ότι οι δημιουργοί της ταινίας ήθελαν να φτιάξουν ένα σνάκ το οποίο όλοι οι θεατές θα ήθελαν να φάνε εκείνη τη στιγμή αλλά και να μπορούσαν να το φτιάξουν μόνοι στο σπίτι του. Η αυθεντική συνταγή υπάρχει στο ίδιο DVD της ταινίας και είναι δημιούργημα του διάσημου Αμερικανού σεφ Thomas Keller, ο οποίος το χαρακτήρισε ως ‘Το ωραιότερο σάντουιτς στον κόσμο’. Εμείς για να μην είμαστε απόλυτοι βάζουμε μπροστά και την λέξη… ίσως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αυθεντική συνταγή θέλει Monderey Jack τυρί, ένα ημίσκληρο- απαλό τυρί. Επίσης ο σεφ χρησιμοποίησε το ‘pain de campagne’ ένα χωριάτικο ψωμί μισό λευκό μισό ολικής. Πραγματικά η τελική φωτογραφία αδικεί την νοστιμιά αυτού του τοστ. Για εμάς είναι το Κυριακάτικο πρωινό αλλά μπορεί να γίνει το καλύτερο πρωινό λίγο πριν μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 άτομο
  1. 2-4 λεπτές φέτες μπέικον
  2. 2 φέτες ημίσκληρο τυρί
  3. 2 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί
  4. 2-4 φέτες ντομάτα
  5. 1-2 φύλλα μαρουλιού
  6. 1 κ.γ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβω το ψωμί σε λεπτές φέτες, όσο πιο μεγάλες οι φέτες τόσο καλύτερα. Φρυγανίζουμε τις φέτες σε φρυγανιέρα ή σε τοστιέρα μέχρι να γίνουν τραγανές.

  2. 2

    Κόβω την ντομάτα σε λεπτές φέτες, ανάλογα πόσο μεγάλες είναι οι φέτες ψωμιού βάζω 2-3-4 φέτες ντομάτας.

  3. 3

    Αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε.

  4. 4

    Τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  5. 5

    Αλείφουμε την μια φέτα ψωμί με τη μαγιονέζα.

  6. 6

    Βάζουμε πάνω την φέτα το μπέικον.

  7. 7

    Μετά τη ντομάτα (αν θέλετε προσθέστε στη ντομάτα ελάχιστο αλατάκι).

  8. 8

    Και τέλος το μαρούλι.

  9. 9

    Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε στην άλλη φέτα ψωμιού, τις φέτες τυριού και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν (λίγα λεπτά).

  10. 10

    Σπάω το αυγό και το αφήνω να τηγανιστεί καλά.

  11. 11

    Αν είστε επιδέξιοι σεφ με μια γρήγορη κίνηση αναποδογυρίστε το αυγό ώστε να ψηθεί ελάχιστα και ο κρόκος. Αλλιώς γυρίστε την μια πλευρά του αυγού πάνω στον κρόκο για πολύ λίγο. Προσοχή! Ο κρόκος πρέπει να μείνει μελάτος.

  12. 12

    Τοποθετούμε το αυγό στην κορυφή.

  13. 13

    Βγάζουμε από το φούρνο την άλλη φέτα ψωμί με το λιωμένο τυρί.

  14. 14

    Βάζουμε την φέτα απο πάνω.

  15. 15

    Κόβουμε στη μέση του κρόκου και αφήνουμε να χυθεί πάνω σε όλο το τόστ.