Ισπανικό Ρύζι
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ γευστικό ρύζι και μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε είδος κρέατος.
Υλικά
-
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
-
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
-
2 κλωνάρια σέλινο
-
2 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
-
1 φλιτζάνι ρύζι
-
2 φλυτζάνια αποφλοιομένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
-
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1/4 κουταλάκι του γλυκού από πιπέρι καγιέν και πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τηγανίζετε το μπέικον, προσθέτετε τα λαχανικά και τα σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Προσθέτετε κατόπιν το ζωμό του κοτόπουλου, το ρύζι, τις ντομάτες και τα μυρωδικά, τα σκεπάζετε και τα σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
Σχόλια (3)