Ιταλική πίτσα με τραγανιστή ζύμη

Δήμητρα Κωστουλα
Δήμητρα Κωστουλα @cook_8513653
,Ελλάδα

Τραγανή ζύμη και νόστιμη σάλτσα ντομάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αξίζει να περιμένεις να ξεκουραστεί η ζύμη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
3
  1. 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  2. 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  3. 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
  4. 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  5. 150 ml ζεστό νερό
  6. Για τη σάλτσα
  7. 3 φλυτζάνια τσαγιού έτοιμο ντοματοχυμό
  8. 2 κουταλάκια βασιλικό ξερό
  9. 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  10. 1 κουτ.γλ. αλάτι
  11. 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε την μαγιά στο ζεστό νερό.

  2. 2

    Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε με το μίξερ το αλεύρι με το λάδι το αλάτι και την μαγιά στο ζεστό νερό. Γίνεται μια μπάλα ελαστική που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ αλλά στα χέρια μας κολλάει.

  3. 3

    Αλείφουμε τον πάτο ενός μπωλ με ελαιόλαδο, βάζουμε από πάνω την ζύμη μας σε μπάλα και την αλείφουμε και αυτήν με ελαιόλαδο.  Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε μια ώρα.

  4. 4

    Αφού περάσει η ώρα μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά κάθε ζύμη και αφήνουμε τα δύο ζυμαράκια να ξεκουραστούν σε ένα δίσκο καλυμμένο με πετσέτα για μισή ώρα τώρα.

  5. 5

    Όταν περάσει η μισή ώρα, ανοίγουμε με πλάστη ή με τα χέρια μας αλα ιταλικά τη ζύμη σε στρογγυλά φύλλα.  Εγώ έβαλα λαδόκολλα στον πάγκο και λίγο αλεύρι πάνω της.  Στην αρχή το δουλεψα με τα χέρια και μετά με τον πλάστη.

  6. 6

    Έχουμε ήδη φτιάξει την σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά.  Την απλώνουμε πάνω στη ζύμη σε πλούσια στρώση. Από πάνω έβαλα μόνο μπέικον και τυρί τριμμένο.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμενο στους 150οC, με κάτω αντίσταση. Σε μισή ώρα τουλάχιστον ανάλογα τον φούρνο, θα έχετε την πίτσα με την τέλεια λεπτή και τραγανιστή ζύμη. 

  8. 8

    Καλή όρεξη!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια

tsitsinios
tsitsinios @cook_8518662
Συγχαρητηρια!! Πολυ τραγανη η ζυμη οντως!Τελεια!!!

Από

Δήμητρα Κωστουλα
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα