Ιταλική σπανακόπιτα
Δοκιμάστε μία παραδοσιακή ιταλική σπανακόπιτα και γευτείτε τη διαφορά!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλύνετε προσεκτικά το σπανάκι και τοποθετήστε το σε μία κατσαρόλα, χωρις νερό, προσθέτοντας μόνο αλάτι.
-
2
Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει.
-
3
Έπειτα, στραγγίστε και πιέστε το σπανάκι καλά για να φύγουν όλα τα υγρά του.
-
4
Ανακατέψτε το σπανάκι με το βούτυρο και την παρμεζάνα. Εν τω μεταξύ αποψύξτε τη ζύμη.
-
5
Ανακατέψτε τη ρικότα με τα αυγά και λίγο αλάτι.
-
6
Ανοίξτε τη ζύμη σε 2 λεπτά στρογγυλά φύλλα και απλώστε το ένα σε στρογγυλό ταψί 22εκ., το οποίο πρώτα το έχετε αλείψει με βούτυρο και αλεύρι.
-
7
Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι, ρίξτε πρώτα το σπανάκι και μετά από πάνω το μίγμα της ρικότα.
-
8
Τέλος καλύψτε με το άλλο φύλλο, ενώστε τις άκρες καλά και αλείψτε την επιφάνεια με αυγό.
-
9
Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το για περίπου 45 λεπτά στους 200° C.
-
10
Αφαιρέστε από το φούρνο τη σπανακόπιτα και αφήστε τη για δέκα λεπτά πριν τη σερβίρετε.
Σχόλια (2)