κύρια φωτογραφία συνταγής Ιταλική σπανακόπιτα
γατούλης
γατούλης @cook_8477164
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Δοκιμάστε μία παραδοσιακή ιταλική σπανακόπιτα και γευτείτε τη διαφορά!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
6 άτομα
  1. 500 γρ κατεψυγμένη σφολιάτα
  2. 1 κιλό σπανάκι
  3. 30 γρ βούτυρο
  4. 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  5. 300 γρ ρικότα
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλύνετε προσεκτικά το σπανάκι και τοποθετήστε το σε μία κατσαρόλα, χωρις νερό, προσθέτοντας μόνο αλάτι.

  2. 2

    Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει.

  3. 3

    Έπειτα, στραγγίστε και πιέστε το σπανάκι καλά για να φύγουν όλα τα υγρά του.

  4. 4

    Ανακατέψτε το σπανάκι με το βούτυρο και την παρμεζάνα. Εν τω μεταξύ αποψύξτε τη ζύμη.

  5. 5

    Ανακατέψτε τη ρικότα με τα αυγά και λίγο αλάτι.

  6. 6

    Ανοίξτε τη ζύμη σε 2 λεπτά στρογγυλά φύλλα και απλώστε το ένα σε στρογγυλό ταψί 22εκ., το οποίο πρώτα το έχετε αλείψει με βούτυρο και αλεύρι.

  7. 7

    Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι, ρίξτε πρώτα το σπανάκι και μετά από πάνω το μίγμα της ρικότα.

  8. 8

    Τέλος καλύψτε με το άλλο φύλλο, ενώστε τις άκρες καλά και αλείψτε την επιφάνεια με αυγό.

  9. 9

    Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το για περίπου 45 λεπτά στους 200° C.

  10. 10

    Αφαιρέστε από το φούρνο τη σπανακόπιτα και αφήστε τη για δέκα λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Λυδια Φωκα
Λυδια Φωκα @cook_8487917
μου αρεσε πολυ...πιστευω πως θα γινει εξισου νοστιμη και με σεσκουλα...θα σου ανεβασω και φωτο...

Από

γατούλης
γατούλης @cook_8477164
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα