Ιταλικό κέικ με μήλα χωρίς ζάχαρη και χαμηλά λιπαρά

Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Ένα νοστιμότατο κέικ με μήλα χαμηλό σε λιπαρά, χωρίς βούτυρο ή λάδι, χωρίς ζάχαρη με πολύ λιγότερο από 70 θερμίδες ανά μερίδα (97 γρ. το κομμάτι)…!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι παραλλαγή της συνταγής που βρίσκεται στην εξής ιστοσελίδαhttp//aseasyasapplepie.com/low-fat-apple-cake/Σε περίπτωση που προσθέσετε ζάχαρη αντί για το γλυκαντικό στέβια απλώς θα «αυξήσετε» τις θερμίδες αλλά όχι τα λιπαρά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος αλεύρι.
#light

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
8 άτομα
  1. 700 γρ. μήλα Golden Delicious ή Granny Smith κομμένα σε λεπτές φέτες
  2. χυμός από 1 λεμόνι
  3. 3 αυγά (μόνο ένας κρόκος)
  4. 75 ml ( ή ¼ ποτηριού και 1 κ.σ.) γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  5. 60 γρ. στέβια (αντίστοιχη ποσότητα με 90 γρ. καστανή ζάχαρη)
  6. λίγη βανίλια
  7. 2-3 κ.γ κανέλα
  8. 1 πρέζα αλάτι
  9. 110 γρ (ή 1 ποτήρι πλην 1 κ.σ.) αλεύρι ολικής άλεσης
  10. 3 κ.γ. baking powder
  11. 1 κ.σ. μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την κανέλα.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε ένα ταψί ψησίματος με διάμετρο 22 cm.

  3. 3

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι.

  4. 4

    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα και τo γλυκαντικό στέβια.

  5. 5

    Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα 2/3 από τα μήλα μέσα στο μείγμα και το μεταφέρουμε μέσα στο ταψί ψησίματος. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να καλύψουμε τα μήλα. Αφού τα «στρώσουμε» στο ταψί τοποθετούμε τα υπόλοιπα μήλα στο πάνω μέρος με το σχήμα που μας αρέσει. Τέλος απλώνουμε λίγο μέλι προαιρετικά από πάνω από τα μήλα.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

milko
milko @cook_8486766
Πολύ καλό. Το έφτιαξα με 2 αυγά. Πρόσθεσα 50 γρ. καρύδια και 50 γρ. σταφίδες

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus