κύρια φωτογραφία συνταγής Ιτς πιλάφι
MariaV
MariaV @cook_8450101
,ΕΛΛΑΔΑ

Ενα πιλαφι Πολίτικο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω δεν το εχω φτιαξει. Το εφαγα ομως και ζητησα την συνταγη απο την κυρια Μαρια για να τη προσθεσω στις Συνταγες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 0.5 κιλο συκωτακια απο κοτοπουλο
  2. 0.5 κουπα κρασι κοκκινο
  3. 0.5 κουπα κουκουναρι
  4. 0.5 κουπα σταφιδες μαυρες
  5. 2 κουπες ρυζι καρολινα
  6. Αρκετο ανηθο ψιλοκομμενο
  7. 3 κ.σ. βουτυρο γαλακτος
  8. 0.5 κουπα καστανα χοντροκομμενα
  9. Λιγη κανελα
  10. Αλατι, πιπερι.
  11. 1 λιτρο ζωμο κοτοπουλου απο κυβο.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε σε ενα μπολακι το κρασι και μουλιαζουμε τις σταφιδες.

  2. 2

    Σε ενα τηγανι καβουρδιζουμε το κουκουναρι χωρις λαδι η βουτυρο.

  3. 3

    Σε μια κατσαρολα βαζουμε το βουτυρο και τσιγαριζουμε τα συκωτακια.

  4. 4

    Οταν τσιγαριστουν ριχνουμε τις σταφιδες μαζι με το κρασι, τα καστανα, τα κυκουναρια, τον ανηθο, την κανελα, το αλατι, το πιπερι και τον ζωμο

  5. 5

    Το αφηνουμε να βρασει για 20 λεπτα.

  6. 6

    Τελος ριχνουμε το ρυζι και συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να βρασει και το ρυζι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Ninevi
Ninevi @cook_8455809
Πάρα πολύ νόστιμο και αρωματικό. Το είχα κάνει σε τραπέζι και εξαφανίστηκε!

Από

MariaV
MariaV @cook_8450101
στις
,ΕΛΛΑΔΑ