Ιτσλί Κεφτέ

,

Περιγραφή

Είναι μια πολίτικη συνταγή και σημαίνει ο κεφτές που έχει κάτι στο εσωτερικό του. Μου την έδωσε η μητέρα μου την συνταγή (λόγω καταγωγής), ελπίζω να σας αρέσει.


Συνταγή από:

stroumfisma

12 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 500 γρ. πληγούρι
  • 2 ψωμάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
  • 1 κ.σ. κίμινο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 50 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • φρυγανιά
  • αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Κουζίνα: Πολίτικη
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουλιάζετε για μια ώρα το πληγούρι με τα ψωμάκια.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το 1 κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέτετε τον αρνίσιο κιμά και το κουκουνάρι και συνεχίζετε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του ο κιμάς.
  4. Κατεβάζετε το μείγμα από την κατσαρόλα και προσθέτετε τον μαϊντανό,λίγο αλάτι και την καρυδόψιχα.
  5. Ανακατεύετε το πληγούρι με το ψωμί, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κόκκινο πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ζυμώνετε πολύ καλά.
  6. Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης, το πλάθετε και στην μέση κάνετε μια τρύπα με το δάχτυλο σας, γεμίζετε με το μείγμα του αρνίσιου κιμά και κλείνετε καλά την ζύμη.
  7. Βάζετε μια κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνετε τους κεφτέδες μέσα για 25 περίπου λεπτά.
  8. Αφήνετε να κρυώσουν.
  9. Τέλος, περνάτε τους κεφτέδες από τα αυγά και την φρυγανιά και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι όπως μου την έδωσε η μητέρα μου.

Εγώ μόλις φτιάξω τους κεφτέδες τους βάζω κατευθείαν για τηγάνισμα και παραλείπω το βράσιμο, το αυγό και την φρυγανιά.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από little_shef, 24-1-13  
    φαινεται πολυ νοστιμο!! θα το δοκιμασω και θα επιστρεψω με την βαθμολογια!

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από little_shef, 24-1-13  
    φαινεται πολυ νοστιμο!! θα το δοκιμασω και θα επιστρεψω με την βαθμολογια!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Πιπερίτσα η καυτερή
    Το να γράψει κανείς λίγα λόγια για την καυτερή ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Πιπεριά καυτερή σαν το καλοκαίρι μας..
    Η φρέσκια ωμή γλυκιά πιπεριά, ανεξαρτήτως χρώμα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    για ουζάκι
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    ethnic
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    τσιπουρομεζέδες
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    φαγητα
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της evanthoula