Ιτσλί Κεφτέ
Είναι μια πολίτικη συνταγή και σημαίνει ο κεφτές που έχει κάτι στο εσωτερικό του. Μου την έδωσε η μητέρα μου την συνταγή (λόγω καταγωγής), ελπίζω να σας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι όπως μου την έδωσε η μητέρα μου.Εγώ μόλις φτιάξω τους κεφτέδες τους βάζω κατευθείαν για τηγάνισμα και παραλείπω το βράσιμο, το αυγό και την φρυγανιά.
Υλικά
-
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
250 γρ. κιμά αρνίσιο
-
500 γρ. πληγούρι
-
2 ψωμάκια
-
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
3 κ.σ. κουκουνάρι
-
1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
-
1 κ.σ. κίμινο
-
2 κ.σ. λάδι
-
50 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
-
2 αυγά χτυπημένα
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζετε για μια ώρα το πληγούρι με τα ψωμάκια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το 1 κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
-
3
Προσθέτετε τον αρνίσιο κιμά και το κουκουνάρι και συνεχίζετε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του ο κιμάς.
-
4
Κατεβάζετε το μείγμα από την κατσαρόλα και προσθέτετε τον μαϊντανό,λίγο αλάτι και την καρυδόψιχα.
-
5
Ανακατεύετε το πληγούρι με το ψωμί, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κόκκινο πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ζυμώνετε πολύ καλά.
-
6
Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης, το πλάθετε και στην μέση κάνετε μια τρύπα με το δάχτυλο σας, γεμίζετε με το μείγμα του αρνίσιου κιμά και κλείνετε καλά την ζύμη.
-
7
Βάζετε μια κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνετε τους κεφτέδες μέσα για 25 περίπου λεπτά.
-
8
Αφήνετε να κρυώσουν.
-
9
Τέλος, περνάτε τους κεφτέδες από τα αυγά και την φρυγανιά και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια