Jacket potato...κάτι σαν full metal jacket
Ισως σας πάει το μυαλό σε ντυμένη πατάτα και δεν έχετε αδικο, ντύνουμε την πατάτα μας με ο,τι φορεματάκι θέλουμε, καλοκαιρινό, βαρύ χειμωνιάτικο... Με ο,τι τρόπο και να την ντύσετε το αποτελεσμα θα σας αποζημειώσει. Ειναι ενα πιάτο που απο μόνο του μπορεί να αποτελέσει και κυρίως γευμα και πιστευω με λίγες θερμίδες, τουλάχιστον ετσι θα προστατέψουμε και το δικό μας dress(ing)!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτην για πρώτη φορά την δοκίμασα στα κατεχόμενα της Κύπρου (απο Κύπρο είμαι και εγω) αλλα τελικά μετά ανακάλυψα οτι σερβίρεται σχεδόν σε ολα τα εστιατόρια της Κύπρου με διάφορες παραλλαγές.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε οπως είναι με την φλούδα (τις βράζουμε τοσο ωστε οταν τις τρυπίσουμε μ΄ ενα μαχαίρι να μπαίνει εύκολα)
-
2
Τις κατεβάζουμε απο την φωτιά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
-
3
Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο (την κάθε μια μόνη της)
-
4
Και τις βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 150-180 βαθμούς.
-
5
Σ ενα μπωλ φτιάχνουμε την γέμιση
-
6
Στραγγίζουμε τον τόνο απο το νερό, προσθέτουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο και την ντομάτα σε μικρά κομματάκια.
-
7
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι (κατα βούληση) και ανακατέυουμε καλά με την μαγιονέζα.
-
8
Βγάζουμε τις πατάτες απο τον φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο χωρίς να το βγάλουμε, το αφήνουμε γυρω γυρω απο την πατάτα...σαν jacket.
-
9
Ξεφλουδίζουμε το πάνω μέρος της πατάτας και με ενα κουταλάκι ανακατέυουμε λίγο την ψίχα της (αν θέλετε προσθέστε λίγο αλάτι)
-
10
Στο τέλος ντύνουμε την πατάτα με το καλοκαιρινό της dress(ing). Καλή σας όρεξη.
Σχόλια (3)