Καβαρμάς, κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα
Νοστιμότατο φαγητό γάστρας στο φούρνο το οποιο πρώτη φορά έφαγα στην Βουλγαρία -μπανσκο- και το έφτιαξα και μονη μου με μικρές διαφοροποιήσεις! Πρωτότυπο, διαφορετικό και κυρίως νοστιμότατο και υγιεινό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή όρεξη!
Υλικά
-
600 γρ. περίπου στήθος κότας
-
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
-
1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια
-
2 μεσαίες πιπεριές φλωρίνης
-
λάδι, αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο γλυκό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες μεσαίου μεγέθους.
-
2
Κόβουμε τα κρεμμύδια όλα σε μισοφέγγαρα.
-
3
Κόβουμε τις πιπεριές φλωρίνης σε ροδέλες (τα σποράκια τα βγάζουμε).
-
4
Όλα τα παραπάνω τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα και προσθέτουμε τα μανιτάρια κονσέρβας (χωρίς το νερό που περιέχει η κονσέρβα), λίγο παραπάνω απο μισή κούπα λάδι και κατά προτίμηση σε ποσότητα αλάτι, πιπέρι μαύρο και λίγο πιπερι κόκκινο γλυκό.
-
5
Βάζουμε το καπάκι στη γάστρα και το αφήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 200 βαθμούς! Δε χρειάζεται να ρίξετε καθόλου νερό, το λάδι και τα υγρα που βγαζουνε τα λαχανικά αρκούν!
Σχόλια (4)