Φωτογραφία της συνταγής Καβουρόρυζο αρωματικό

Καβουρόρυζο αρωματικό

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Greeksalad
Greeksalad @cook_8460365
,Ελλαδα

Ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα εμπνευσμένο από την φίλη μου Ρένα.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

  1. 4-5 καβουράκια ή ακόμα καλύτερα ένα μεγάλο
  2. ρύζι σπυρωτό
  3. 2 λεμόνια
  4. 1 λεμονάκι πράσινο (λάιμ)
  5. αλάτι
  6. πιπέρι λευκό και μαύρο
  7. ελαιόλαδο
  8. γλυκάνισο
  9. λίγο ρίγανη φρέσκια ή λίγο μάραθο φρέσκο
  10. 1 κ.γ μουστάρδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ελαφρώς αλατισμένο βραστό νερό βράζω τα καβούρια μου για όσο χρειάζεται. (συνήθως τα μικρού έως μεσαίου μεγέθους δεν θέλουν πάνω από 4-5 λεπτά)

  2. 2

    Αφαιρώ τα καβούρια από το νερό και στο νερό αυτό προσθέτω το ρύζι.

  3. 3

    Aφού βράσει για 5 λεπτά προσθέτω το ξύσμα από το λαιμ, τους σπόρους του γλυκάνισου και μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο.

  4. 4

    Με το χυμό από τα δύο λεμόνια, το λάδι, τα πιπέρια, τη ρίγανη και τη μουστάρδα φτιάχνω μια παχύρευστη σάλτσα.

  5. 5

    Στραγγίζω το ρύζι και το βάζω σε πιάτα που πάνω από το καθένα ρίχνω αρκετή από την σάλτσα μου.

  6. 6

    Βάζω τα καβούρια σε μια πιατέλα και είμαστε έτοιμοι!

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Greeksalad
Greeksalad @cook_8460365
στις
,Ελλαδα

Παρόμοιες συνταγές