
Καβουρόρυζο αρωματικό

Ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα εμπνευσμένο από την φίλη μου Ρένα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ελαφρώς αλατισμένο βραστό νερό βράζω τα καβούρια μου για όσο χρειάζεται. (συνήθως τα μικρού έως μεσαίου μεγέθους δεν θέλουν πάνω από 4-5 λεπτά)
-
2
Αφαιρώ τα καβούρια από το νερό και στο νερό αυτό προσθέτω το ρύζι.
-
3
Aφού βράσει για 5 λεπτά προσθέτω το ξύσμα από το λαιμ, τους σπόρους του γλυκάνισου και μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο.
-
4
Με το χυμό από τα δύο λεμόνια, το λάδι, τα πιπέρια, τη ρίγανη και τη μουστάρδα φτιάχνω μια παχύρευστη σάλτσα.
-
5
Στραγγίζω το ρύζι και το βάζω σε πιάτα που πάνω από το καθένα ρίχνω αρκετή από την σάλτσα μου.
-
6
Βάζω τα καβούρια σε μια πιατέλα και είμαστε έτοιμοι!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια