Κακαβιά νησιώτικη
Η σωστή κακαβιά θέλει φρεσκότατα ψάρια και διαφόρων ειδών γιά να γίνει νόστιμη,
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε βράζουμε και λίγες γαρίδες
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, το λάδι, αλατοπίπερο και το σαφράν και προσθέτουμε νερό να τα καλοσκεπάζει και να να περισσεύει.
-
2
Τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα και τα αφαιρούμε.
-
3
Στο νερό βάζουμε πρώτα το μεγάλο ψάρι μαζί με την ρίγανη και αφού βράσει γύρω στα 7 λεπτά προσθέτουμε και τα μικρά βραστόψαρα και συνεχίζουμε γιά περίπου 10 λεπτά ακόμα.
-
4
Τότε τα βγάζουμε και σουρώνουμε τον ζωμό.
-
5
Μέσα στο ζωμό βάζουμε λίγα λίγα τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε με το μπίμερ ώσπου να έχει την πυκνότητα που εμείς επιθυμούμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε
-
6
Αν θέλουμε και αντέχουμε καθαρίζουμε τα μικρά βραστόψαρα και τα προσθέτουμε στην σουπίτσα,αν όχι τα βάζουμε σε μιά πιατέλα μαζί με το μεγάλο κομμένο σε ωραία κομμάτια ανάλογα με τα άτομα και βάζουμε και λαδολέμονο.
-
7
Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια