Κακαβιά

Bαθμολογία: 4.75
       
 
8 ψήφοι
,

Περιγραφή

Νοστιμη, υγιεινη, γεματη βιταμινες.

Κακαβιά
photo: Ζουζουνελ

Συνταγή από:

MariaV

19 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 κιλο διαφορα ψαρια για βραστα
  • 1 μετριο κρεμμυδι
  • 1 μεγαλη πατατα
  • 1 ντοματα τριμμενη
  • 1/2 ματσακι σελινο
  • Λιγο ελαιολαδο
  • Αλατι, πιπερι
  • Χυμο απο ενα λεμονι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψαρόσουπες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Ντομάτες
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 19' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαριζω και πλενω τα ψαρια πολυ καλα.
  2. Καθαριζω τα λαχανικα, τα χοντροκοβω και τα ριχνω σε μια κατσαρολα με νερο.
  3. Αλατοπιπερωνω και τα αφηνω να βρασουν. Μολις μαλακωσουν οι πατατες, προσθετω τα ψαρια.
  4. Τα βραζω ολα μαζι για 20 λεπτα περιπου.
  5. Αφαιρω τα ψαρια,τα καθαριζω και τα μοιραζω σε μεριδες.
  6. Στη σουπα που εμεινε στην κατσαρολα προσθετω το λεμονι και σερβιρω πανω απο το ψαρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πιο ωραια κακαβια γινεται με πετροψαρα (περκα, βακαλαο, κ.λ.π.)

Για να ειναι η κακαβια πηχτη υπολογιζω στο 1 κιλο ψαρια - 800ml νερο.

Για να μη διαλυθουν τα ψαρια χρησιμοποιω ζεστο νερο και επιπλεον αν εχω ενα σουρωτηρι που εφαρμοζει στην κατσαρολα θα ηταν χρησιμο να βρασω εκει τα ψαρια.

Η συνταγη ειναι του κυριου Γιαννη Γκελντη.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 30-5-10  
    #
    Σχόλιο από margarita093, 12-2-11  
    η σουπα ειναι φανταστικη
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 10-10-11  
    Κατά τη γνώμη μου, είναι η ΤΕΛΕΙΑ ψαρόσουπα! Μόνο που βάζω παραπάνω πατάτα και κρεμμύδι. Επίσης προσθέτω δύο καρότα και βάζω όλα τα υλικά από την αρχή. Από κάτω είναι τα λαχανικά κι από πάνω ένα μεγάλο κομμάτι τούλι (για να μην πέσουν κόκκαλα στο ζωμό) με τα ψάρια! Σε μισή ώρα περίπου είναι όλα βρασμένα.
    #
    Σχόλιο από tatana, 14-7-12  
    Το απαραίτητο στην κακαβιά είναι ο συνδιασμός διαφορετικών ψαριών ( σκόρπινα, χάνος, ποντίκι και βέβαια ροφός που είναι ο βασιλιάς της συγκεκριμένης σούπας)
    #
    Σχόλιο από july88, 1-5-13  
    Με διαφορα πετροψαρα που έβαλα ήταν εξαιρετική
    #
    Σχόλιο από harrst, 11-9-14  
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 17-12-14  
    Με επιπλέον καρότο και τα υπολοιπα υλικά που αναφέρονται ψιλοκομένα όλα στον τρίφτη, πρώτα βράζω το ψαρι, το σουρώνω από το ζουμί με σίτα και μετά βάζω τα λαχανικά για βράσιμο στο ζουμί από το ψάρι, στο μεταξύ καθαρίζω όλο το ψάρι αφού έχει κρυώσει λιγο και το προσθέτω καθαρισμένο στη σούπα
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 17-12-15  
    Στην κακαβιά βάζω μόνο πατάτα και κρεμμύδι..
    Δε μπαίνουν άλλα λαχανικά,δεν είναι ψαρόσουπα..
    Πρέπει να μείνει με πηχτό ζουμάκι,ξεκοκκαλίζω τα ψάρια και τα περιχύνω..Κόλαση!!!!!

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 30-5-10  
    #
    Σχόλιο από margarita093, 12-2-11  
    η σουπα ειναι φανταστικη
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 10-10-11  
    Κατά τη γνώμη μου, είναι η ΤΕΛΕΙΑ ψαρόσουπα! Μόνο που βάζω παραπάνω πατάτα και κρεμμύδι. Επίσης προσθέτω δύο καρότα και βάζω όλα τα υλικά από την αρχή. Από κάτω είναι τα λαχανικά κι από πάνω ένα μεγάλο κομμάτι τούλι (για να μην πέσουν κόκκαλα στο ζωμό) με τα ψάρια! Σε μισή ώρα περίπου είναι όλα βρασμένα.
    #
    Σχόλιο από tatana, 14-7-12  
    Το απαραίτητο στην κακαβιά είναι ο συνδιασμός διαφορετικών ψαριών ( σκόρπινα, χάνος, ποντίκι και βέβαια ροφός που είναι ο βασιλιάς της συγκεκριμένης σούπας)
    #
    Σχόλιο από july88, 1-5-13  
    Με διαφορα πετροψαρα που έβαλα ήταν εξαιρετική
    #
    Σχόλιο από harrst, 11-9-14  
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 17-12-14  
    Με επιπλέον καρότο και τα υπολοιπα υλικά που αναφέρονται ψιλοκομένα όλα στον τρίφτη, πρώτα βράζω το ψαρι, το σουρώνω από το ζουμί με σίτα και μετά βάζω τα λαχανικά για βράσιμο στο ζουμί από το ψάρι, στο μεταξύ καθαρίζω όλο το ψάρι αφού έχει κρυώσει λιγο και το προσθέτω καθαρισμένο στη σούπα
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 17-12-15  
    Στην κακαβιά βάζω μόνο πατάτα και κρεμμύδι..
    Δε μπαίνουν άλλα λαχανικά,δεν είναι ψαρόσουπα..
    Πρέπει να μείνει με πηχτό ζουμάκι,ξεκοκκαλίζω τα ψάρια και τα περιχύνω..Κόλαση!!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σουπες
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Soula1970
    ψαρια και θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Σούπες
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της pvasileiou
    Σούπες
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    σουπες
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou