Καλαμάκια Caprese
Δροσερά καλαμάκια με ντοματίνια, μοτσαρελάκια bambini και φύλλα βασιλικού, ιδανικά για μπουφέ. Εντυπωσιάζουν με την γεύση και την εμφάνισή τους. Η συνταγή με μικρή παραλλαγή είναι από το followme.gr. Για 10 καλαμάκια θα χρειαστούμε
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν αναρωτιέστε, η συσκευασία 250 γρ. (μικτό βάρος) δίνει περίπου 14 μοτσαρελάκια. Αν θέλετε για να εξοικονομήσετε χρόνο για τα άλλα εδέσματα του μπουφέ σας, ετοιμάστε τα καλαμάκια χωρίς να ρίξετε το βασιλικό και τα αλατοπίπερα στην πιατέλα, σκεπάστε με μεμβράνη και φυλάξτε στο ψυγείο. Ετοιμάστε τα λίγο πριν τα σερβίρετε. Προσοχή όμως, για να μην μαραθεί ο τρυπημένος βασιλικός, δεν πρέπει να είναι πάρα πολλές ώρες στην αναμονή. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
30 μοτσαρελάκια
-
30 φύλλα φρέσκου βασιλικού καλά πλυμμένα και στεγνά
-
30 ντοματίνια
-
ξερός βασιλικός
-
κρέμα μπαλσάμικου
-
αλατοπίπερο
-
10 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κάθε καλαμάκι παιρνώ διαδοχικά ένα φύλλο βασιλικού, ένα μοτσαρελάκι και ένα ντοματίνι (ή πρώτα το μοτσαρελάκι και μετά το βασιλικό). Το ντοματίνι πρέπει να έρχεται τελευταίο για να μαζεύει τα ίχνη που αφήνει το τυρί πάνω στο ξύλο. Επαναλαμβάνω 2 φορές για κάθε καλαμάκι. Σε καθένα θα έχω 3 φύλλα βασιλικού, 3 μοτσαρελάκια και 3 ντοματίνια.
-
2
Στολίζω μία πιατέλα με τα καλαμάκια. Περνώ μία γραμμή κρέμα βασιλικου πάνω από κάθε καλαμάκι κατά μήκος.
-
3
Πασπαλίζω πολύ ελαφρά με τον αποξηραμένο βασιλικό και το αλατοπίπερο.
-
4
Σερβίρω όσο είναι ακόμη δροσερά από το ψυγείο.
Σχόλια
εντυπωσιακή παρουσίαση