KATERINAL
KATERINAL @cook_8470429
,ΕΛΛΑΔΑ

Για τους λάτρεις των θαλασσινών με εναλλακτικούς τρόπους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 έως 5 άτομα
  1. 4-5 καλαμαράκια μεγάλα
  2. 500 γρ σπανάκι
  3. 1 κρεμμύδι ξερό
  4. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι κίτρινο
  7. μαϊντανό
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε.

  2. 2

    Πάμε να ετοιμάσουμε την γέμιση.

  3. 3

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε.

  4. 4

    Ρίχνουμε και τα πλοκάμια μέσα και τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.

  5. 5

    Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι και μετά από 10΄ το ρύζι, αφού πρώτα το πλύνουμε.

  6. 6

    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄περίπου ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

  7. 7

    Όταν ετοιμαστεί η γέμιση την αφήνουμε να κρυώσει.

  8. 8

    Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην φύγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι.

  9. 9

    Ρίχνουμε 2 -3 φλιτζάνια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, να πιούν το ζουμί τους και να μείνουν μόνο με το λάδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

tsitsinoyla
tsitsinoyla @cook_8483922
πάντα ήθελα να βρω μια ωραία και εύκολη συνταγή για καλαμάρια γεμιστά και αυτή είναι η κατάλληλη.Θα τη δοκιμάσω και θα σου πω αποτελέσματα

Από

KATERINAL
KATERINAL @cook_8470429
στις
,ΕΛΛΑΔΑ