Καλαμαράκια γιαχνί
Ενας διαφορετικος τροπος αν βαρεθηκατε να μαγειρευετε τα καλαμαρακια μονο με ρυζι
Λίγα μυστικά ακόμα
Γινεται πιο ωραιο αν παρουμε φρεσκα καλαμαρακια, επισης γινεται και με σουπιες Ευχαριστούμε την kimwlos για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1/2 κ. καλαμαρακια
-
5-6 κρεμμυδια ξερα μεγαλα
-
1 / 2 φλ ελαιολαδο
-
1 φλ. ντοματοχυμο
-
3-4 κοκους πιπερι
-
1 δαφνοφυλλο
-
αλατι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαριζουμε και πλενουμε τα καλαμαρακια και τ΄αφηνουμε στην ακρη.
-
2
Καθαριζουμε και κοβουμε τα κρεμμυδια στη μεση και σε φετες.
-
3
Τα ριχνουμε σε τηγανι με λιγο νερακι
-
4
Και τ΄αφηνουμε να αχνιστουν και να μαλακωσουν.
-
5
Στη κατσαρολα που θα μαγειρεψουμε ζεσταινουμε το λαδι,
-
6
Ριχνουμε τα καλαμαρακια και τα σωταρουμε λιγο σε μετρια φωτια.
-
7
Ριχνουμε τα κρεμυδια που εχουμε αχνισει, τα πιπερια, το δαφνοφυλλο και το ντοματοχυμο και αλατι. Αν χρειαστει προσθετουμε πολυ λιγο νερο.
-
8
Μαγειρευουμε το φαγητο μας σε σιγανη φωτια, καλα σκεπασμενο, οταν γινουν τα καλαμαρακια ειναι ετοιμο.
Σχόλια (39)