Καλαμαράκια γιουβέτσι
Καλαμαράκια όνειρο
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.Η συνταγή είναι απο την Ελληνική κουζίνα και συνταγές
Υλικά
-
1 1/2 κιλό καλαμαράκια
-
1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
-
2 φλιτζάνια λάδι
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας ή χυμό ντομάτας ή ντομάτες φρέσκες
-
1 1/2 φλιτζανιού κρασί άσπρο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 ξύλο κανέλα
-
2-3 κόκκους μπαχάρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.
-
2
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαρισθεί λίγο και κατόπιν ρίχνουμε τα καλαμάρια που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
-
3
Τα αφήνουμε μέχρι να τσιγαρισθούν καλά.
-
4
Τότε ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 5' λεπτά να βράσει μέχρι να ξεθυμάνει λίγο το κρασί.
-
5
Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα και τις αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
-
6
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε ζεστό νερό.
-
7
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει.
Σχόλια (63)