Καλλιμάνης
Καλλιμάνης @cook_8508225

Λίγα μυστικά ακόμα

Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
Μερίδες 4
  1. 700 γρ. καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο Kallimanis
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  4. 250 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  5. 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  6. 1/3 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
  7. 1 φλιτζάνι πράσινες τσακιστές ελιές χωρίς κουκούτσι, ξαλμυρισμένες
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

  2. 2

    Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

  3. 3

    Ξεπλένουμε καλά τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.

  5. 5

    Τα σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και το μαϊντανό και τα σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15΄.

  6. 6

    Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 10΄ (μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια).

  7. 7

    Συνοδεύουμε το πιάτο με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή ανάμικτη σαλάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
Τέλεια συνταγή!!! Πρώτη φορά δοκιμάσαμε τα καλαμαράκια διαφορετικά μαγειρεμένα από τηγανιτά και μας άρεσαν πάρα πάρα πολύ!!!
Έκανα την συνταγή ακριβώς όπως περιγράφεται στα βήματα της εκτέλεσης με τη διαφορά ότι πρόσθεσα πελτέ κι ένα ποτήρι νερό που δεν αναφέρεται για να ψηθούν καλά καλά και τα έβραζα γύρω στη 1 ώρα μέχρι να δέσει για τα καλά η σάλτσα. Οι ελιές(έβαλα αυτές που πουλάνε κομμένες σε ροδέλες μέσα σε βαζάκι με άλμη αφού τις ξαλμύρισα ελαφρώς) κάνουν φοβερή δουλειά στη γεύση!!! τα συνοδέψαμε με πατάτες τηγανιτές αλλά σίγουρα πάνε τέλεια και με ρύζι που θα φτιάξω για να φαγωθεί κι ό,τι περίσσεψε. Ευχαριστούμε!

Από

Καλλιμάνης
στις