Καλαμαράκια με ελιές
Λίγα μυστικά ακόμα
Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
-
2
Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
-
3
Ξεπλένουμε καλά τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν.
-
4
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.
-
5
Τα σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και το μαϊντανό και τα σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15΄.
-
6
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 10΄ (μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια).
-
7
Συνοδεύουμε το πιάτο με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή ανάμικτη σαλάτα.
Σχόλια (2)
Έκανα την συνταγή ακριβώς όπως περιγράφεται στα βήματα της εκτέλεσης με τη διαφορά ότι πρόσθεσα πελτέ κι ένα ποτήρι νερό που δεν αναφέρεται για να ψηθούν καλά καλά και τα έβραζα γύρω στη 1 ώρα μέχρι να δέσει για τα καλά η σάλτσα. Οι ελιές(έβαλα αυτές που πουλάνε κομμένες σε ροδέλες μέσα σε βαζάκι με άλμη αφού τις ξαλμύρισα ελαφρώς) κάνουν φοβερή δουλειά στη γεύση!!! τα συνοδέψαμε με πατάτες τηγανιτές αλλά σίγουρα πάνε τέλεια και με ρύζι που θα φτιάξω για να φαγωθεί κι ό,τι περίσσεψε. Ευχαριστούμε!