Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε μύδια ή γαρίδες για περισσότερη ποικιλία και γεύση.
Υλικά
-
2 κιλά καλαμαράκια
-
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
-
450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
-
500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
-
1 «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών Knorr
-
250 ml ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
-
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
-
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. θυμάρι
-
1/2 κ.σ. ρίγανη
-
1 φύλλο δάφνης
-
πιπέρι και αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμαράκια, και τα πλένουμε καλά.
-
2
Ύστερα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τον Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν, μέχρι να βράσουν καλά.
-
3
Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα καλαμαράκια, και βάζουμε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι και το ελαιόλαδο.
-
4
Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.
-
5
Μόλις το μακαρονάκι γίνει αλ ντέντε, προσθέτουμε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μείνει επάνω στο κοφτό μακαρονάκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
ολα τα αλα κατα την συνταγι!.
οκ
antonis-team.