Καλαμαράκια με λάδι μπαχαρικών
Η συνταγή είναι από βιβλίο της Σ. Σκούρα.
Υλικά
-
1 κιλο καλαμαράκια καθαρισμένα
-
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ανακατεμένο με μια πρέζα αλάτι
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. θυμάρι
-
1 κ.γ. ματζουράνα
-
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
3 φύλλα δάφνης
-
1 κ.σ. δεντρολίβανο
-
2 σκελίδες σκόρδο ελαφρώς λιωμένες
-
Ροδόλες λεμονιού για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
-
2
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα αλευρώνουμε.
-
3
Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι.
-
4
Προσθέτουμε τα καλαμάρια, το θυμάρι, τη μαντζουράνα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το σκόρδο, και ανακατεύουμε για περίπου 7-9 λεπτά, μέχρι τα καλαμάρια να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά.
-
5
Γαρνίρουμε τα καλαμάρια με φέτες λεμονιού και τα σερβίρουμε.
Σχόλια (3)