κύρια φωτογραφία συνταγής Καλαμαράκια με λάδι μπαχαρικών
Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
Patra,

Η συνταγή είναι από βιβλίο της Σ. Σκούρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλο καλαμαράκια καθαρισμένα
  2. 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ανακατεμένο με μια πρέζα αλάτι
  3. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  4. 1 κ.σ. θυμάρι
  5. 1 κ.γ. ματζουράνα
  6. 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  7. 3 φύλλα δάφνης
  8. 2 σκελίδες σκόρδο ελαφρώς λιωμένες
  9. Ροδόλες λεμονιού για γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

  2. 2

    Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα αλευρώνουμε.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα καλαμάρια, το θυμάρι, τη μαντζουράνα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το σκόρδο, και ανακατεύουμε για περίπου 7-9 λεπτά, μέχρι τα καλαμάρια να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά.

  5. 5

    Γαρνίρουμε τα καλαμάρια με φέτες λεμονιού και τα σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Λίλα
Λίλα @cook_beelila
Φτιάξτε αυτή τη συνταγή ,πάρτε βαθιά ανάσα να νιώσετε τα αρώματα και μετά πάρτε φρέσκο ψωμάκι και κάντε βουτιά στη σάλτσα!!!!!

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,