Καλαμαράκια με ποικιλία φασολιών
Πολύ νόστιμο, θρεπτικό και πρωτότυπο φαγητό. Ότι πρέπει για μέρες νηστείας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα καλαμαράκια μπορεί να είναι είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα. Επίσης το φαγητό γίνεται εξίσου νόστιμο και με σουπιές.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές, κομμένες στο μέγεθος που θέλουμε. Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα.
-
2
Αφού μαραθούν τα υλικά προσθέτουμε τα κομμένα καλαμαράκια, την ντομάτα και το νεράκι, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια (περίπου μισή ώρα).
-
3
Μόλις δούμε ότι έχουν μαλακώσει τα καλαμαράκια προσθέτουμε τα φασόλια χάντρες και αφήνουμε να βράσουν (αν δεν υπάρχει νερό προσθέτουμε λίγο για να βράσουν τα φασόλια, περίπου μισή ώρα ακόμα).
-
4
Όταν είναι έτοιμες, μαλακές και οι χάντρες, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κόκκινα φασόλια - αφού τα έχουμε στραγγίσει από το ζωμό τους - και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του και σβήνουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια