Καλαμαράκια με ρύζι
Λίγα μυστικά ακόμα:
Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και με σουπιές.
#κούλουμα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καλαμαράκια για 2'.
-
2
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15' περίπου.
-
3
Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
-
4
Για το ρύζι: Ξεπλένουμε 2-3 νερά το ρύζι.
-
5
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
6
Κατόπιν, ρίχνουμε το ρύζι και αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-
7
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10'-15', μέχρι να πιει τα υγρά του.
-
8
Η συνταγή μπορεί να γίνει και με σουπιές.
Σχόλια (2)