Καλαμάρι γεμιστό ελαφρύ

Bαθμολογία: 4.5
       
 
2 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια συνταγή απολαυστική και πολύ ελαφριά, ιδανική και για δίαιτα! Την "εμπνεύστηκα" όταν κάποια στιγμή δεν ήθελα τα καλαμαράκια γεμισμένα με την κλασσική γέμιση ρυζιού.. Μας άρεσε πολύ, και σαν ελαφρύ κυρίως πιάτο και σαν μεζές για ούζο!!

Καλαμάρι γεμιστό ελαφρύ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρμ. καλαμάρια μέτρια καθαρισμένα, ολόκληρα
  • 60 γρμ. μπαστουνάκια φέτας
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη julienne (μπαστουνάκια)
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψητή κομμένη julienne
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε φετούλες
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 4 κ.σ. λάδι
  • Χυμό ενός λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Άλλα θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια.
  2. Προετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.
  3. Γεμίζουμε κάθε καλαμάρι με λίγη ποσότητα απ' όλα τα υλικά μας, αφήνοντας στο τέλος λίγο κενό για να μπορέσουμε να τα κλείσουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  4. Τα τοποθετούμε στο ταψάκι, μαζί και τα πλοκάμια τους, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε ελαφριά και ρίχνουμε και το λάδι.
  5. Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά περίπου.
  6. Γίνονται, αφράτα, ζουμερά και πολύ-πολύ νόστιμα!!
  7. Σερβίρουμε ιδανικά με παντζάρια σαλάτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμήστε μέτριου μεγέθους, φρέσκα καλαμαράκια. Είναι πιο τρυφερά και νόστιμα!! Επίσης μην τα παραψήσετε, μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα! Όταν παραψήνονται, σκληραίνουν.. Αυτό, εξ' άλλου ισχύει για όλα τα θαλασσινά. Υποθέτω ότι και στη σχάρα θα γίνονται πολύ νόστιμα!

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από july88, 24-10-12  
    Εξαιρετική η προτασή σου Νατάσα..Ποτέ δε μου άρεσε το γεμιστό καλαμάρι με ρύζι.Σίγουρα θα μου αρέσει γιατί κάπως έτσι κάνω το χταπόδι.Θα το φτιάξω σίγουρα και θα επανέλθω..
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 24-10-12  
    Περιμένω τη γνώμη σου..!
    #
    Σχόλιο από Γλυκιά τουλουμπίτσα, 18-7-13  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 9-8-13  
    Σ'ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από somi085, 18-5-16  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 27-7-16  
    Ευχαριστώ!

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από july88, 24-10-12  
    Εξαιρετική η προτασή σου Νατάσα..Ποτέ δε μου άρεσε το γεμιστό καλαμάρι με ρύζι.Σίγουρα θα μου αρέσει γιατί κάπως έτσι κάνω το χταπόδι.Θα το φτιάξω σίγουρα και θα επανέλθω..
    #
    Σχόλιο από Γλυκιά τουλουμπίτσα, 18-7-13  
    #
    Σχόλιο από somi085, 18-5-16  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 27-7-16  
    Ευχαριστώ!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 24-10-12  
    Περιμένω τη γνώμη σου..!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 9-8-13  
    Σ'ευχαριστώ!!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Μύδια: μύθοι και αλήθειες
    Είναι μαύρα, είναι βρώμικα, έχουν ασβεστολιθικέ...
    Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα λαχανικά μας
    Το να αγοράσεις λαχανικά πολλές φορές δεν αρκεί...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Light
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της pineloub
    τσιπουρομεζέδες
    Ένα βιβλίο 180 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios
    ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ...ΤΙ ΑΛΛΟ;
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της Ηλιοδώρα
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της pineloub