Καλαμάρι με μουστάρδα και χυμό πορτοκαλιού
Μια πολύ ωραία, ελαφρώς γλυκόξινη συνταγή από το "Γαστρονόμο".
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συμβουλή μου είναι να αφήσετε λίγη περισσότερη σάλτσα στο φαγητό γιατί είναι πολύύύ νόστιμη, για να συνοδευτεί με απλό ρύζι ή για μακροβούτι.-)
Χαμηλών υδατανθράκων
Υλικά
-
1 κιλό καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες (αφού έχει καθαριστεί και κοπεί, να είναι 1 κιλό)
-
2 πορτοκάλια (το χυμό τους και λίγο ξύσμα)
-
2 σκελίδες σκόρδο (εγώ έβαλα 1)
-
80 ml ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι (έβαλα αποξηραμένο) ή μαϊντανό
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και στη συνέχεια το καλαμάρι, για 2-3 λεπτά.
-
2
Σβήνουμε με το χυμό από τα πορτοκάλια και προσθέτουμε την 1 κουταλιά μουστάρδα.
-
3
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί με κλειστό καπάκι για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (εγώ δεν πρόσθεσα γιατί έβγαλαν αρκετά υγρά τα καλαμάρια).
-
4
Μόλις μαλακώσουν τα καλαμάρια και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους, προσθέτουμε την άλλη κουταλιά μουστάρδα, το ξύσμα, το μυρωδικό που επιλέξαμε, αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια