Vinny
Vinny @cook_Vinny83
,

Μια πολύ ωραία, ελαφρώς γλυκόξινη συνταγή από το "Γαστρονόμο".

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συμβουλή μου είναι να αφήσετε λίγη περισσότερη σάλτσα στο φαγητό γιατί είναι πολύύύ νόστιμη, για να συνοδευτεί με απλό ρύζι ή για μακροβούτι.-)
Χαμηλών υδατανθράκων

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
3-4 άτομα
  1. 1 κιλό καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες (αφού έχει καθαριστεί και κοπεί, να είναι 1 κιλό)
  2. 2 πορτοκάλια (το χυμό τους και λίγο ξύσμα)
  3. 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (η συνταγή γράφει μουστάρδα με μέλι, εγώ έβαλα την απλή)
  4. 2 σκελίδες σκόρδο (εγώ έβαλα 1)
  5. 80 ml ελαιόλαδο
  6. 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι (έβαλα αποξηραμένο) ή μαϊντανό
  7. αλάτι
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και στη συνέχεια το καλαμάρι, για 2-3 λεπτά.

  2. 2

    Σβήνουμε με το χυμό από τα πορτοκάλια και προσθέτουμε την 1 κουταλιά μουστάρδα.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί με κλειστό καπάκι για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (εγώ δεν πρόσθεσα γιατί έβγαλαν αρκετά υγρά τα καλαμάρια).

  4. 4

    Μόλις μαλακώσουν τα καλαμάρια και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους, προσθέτουμε την άλλη κουταλιά μουστάρδα, το ξύσμα, το μυρωδικό που επιλέξαμε, αλάτι και πιπέρι.