Καλλιμάνης
Καλλιμάνης @cook_8508225

Λίγα μυστικά ακόμα

Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Μερίδες 4
  1. 500 γρ. φάβα
  2. 2 ξερά κρεμμύδια
  3. 2 καρότα
  4. 1300 γρ. ζωμός λαχανικών
  5. 5 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
  6. 3 κουταλιές σούπας ξύδι
  7. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  8. 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι
  9. 1/2 κουταλιά γλυκού πιπέρι
  10. Για το καλαμάρι
  11. 700 γρ. καλαμάρι ολόκληρο Kallimanis
  12. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  13. ντομάτα ψιλοκομμένη
  14. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

  2. 2

    Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τα καρότα.

  4. 4

    Ρίχνουμε τη φάβα, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

  5. 5

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά.

  6. 6

    Αλέθουμε τη φάβα στο blender.

  7. 7

    Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και αλέθουμε λίγο ακόμα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  8. 8

    Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε ταμποναριστά σε χαρτί κουζίνας.

  9. 9

    Λαδώνουμε τα καλαμάρια και τα ψήνουμε σε γραμμικό ή αντικολλητικό τηγάνι.

  10. 10

    Σερβίρουμε το πιάτο στολίζοντας το με ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό σε λάδι και κάπαρη.

Αντιδράσεις

Από

Καλλιμάνης
στις