Καλαμάρι ψητό με φάβα
Λίγα μυστικά ακόμα
Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr
Υλικά
-
500 γρ. φάβα
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
2 καρότα
-
1300 γρ. ζωμός λαχανικών
-
5 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
-
3 κουταλιές σούπας ξύδι
-
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-
1/2 κουταλιά σούπας αλάτι
-
1/2 κουταλιά γλυκού πιπέρι
-
Για το καλαμάρι
-
700 γρ. καλαμάρι ολόκληρο Kallimanis
-
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-
ντομάτα ψιλοκομμένη
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
-
2
Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
-
3
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τα καρότα.
-
4
Ρίχνουμε τη φάβα, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.
-
5
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά.
-
6
Αλέθουμε τη φάβα στο blender.
-
7
Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και αλέθουμε λίγο ακόμα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-
8
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε ταμποναριστά σε χαρτί κουζίνας.
-
9
Λαδώνουμε τα καλαμάρια και τα ψήνουμε σε γραμμικό ή αντικολλητικό τηγάνι.
-
10
Σερβίρουμε το πιάτο στολίζοντας το με ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό σε λάδι και κάπαρη.
Σχόλια