κύρια φωτογραφία συνταγής Καλαμάρια γεμιστά όλο χρώμα

Καλαμάρια γεμιστά όλο χρώμα

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
popaki
popaki @cook_8450127

Ένα φαγητό γεμάτο χρώματα. Απλά τέλειο

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολλές φορές βάζω ότι έχω στο ψυγείο. Βάζω και κολοκύθι αν έχω ή έχω βάλει ψίχα από μια μικρή μελιτζάνα. Φαντασία να 'χεις. Επίσης καλό θα ήταν να το ψήσετε σε πήλινη γάστρα που κλείνει με το καπάκι της ή σε οτιδήποτε σκεύος που κλείνει με καπάκι ώστε να κρατήσει τα ζουμιά του. Αυτό όμως που θα σας ξετρελάνει είναι να βάλετε και πατάτες μέσα στην γάστρα κομμένες στα τέσσερα. Η πατάτα ψήνεται στο ζουμί και είναι μούρλια. Μελώνει το φαγητό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 μεγάλα καλαμάρια ή θράψαλα (σώμα και πλοκάμια)
  2. 2 κρεμμύδια ξερά
  3. 1 πιπεριά πράσινη
  4. 1 πιπεριά κόκκινη
  5. 1 πατάτα ωμή κομμένη σε κυβάκια
  6. 1 καρότο τριμένο
  7. 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  8. 6 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
  9. 4 μπαστουνάκια τυρί κίτρινο
  10. 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  11. 2 ποτήρια του κρασιού λαδι
  12. αλάτι
  13. πιπέρι
  14. ανιθο
  15. μαιντανό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια χωρίς να σκίσουμε τα σώματα. Αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα καθαρίζουμε κι αυτά. Βάζουμε τα πλοκάμια σε ένα κατσαρολάκι με νερό να ζεματιστούν ώστε να μπορέσουμε να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια.

  2. 2

    Αρχίζουμε να κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπόλ σε κυβάκια. Βάζουμε και τα πλοκάμια σε κομματάκια. Ρίχνουμε το ρύζι και το ένα ποτήρι του κρασιού λάδι κα ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μπολ.

  3. 3

    Αρχίζουμε και γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και βάζουμε και απο ένα μπαστουνάκι κίτρινο τυρί σε κάθε καλαμάρι.

  4. 4

    Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.

  5. 5

    Αφού τα βάλουμε στο ταψί, διαλύουμε τις δύο κουταλιές της σούπας πελτέ σε δύο ποτήρια νερό και περιχύνουμε τα καλαμάρια μας. Βάζουμε και το υπόλοιπο λάδι δηλαδή ένα ποτήρι του κρασιού.

  6. 6

    Βάζουμε το ταψί για μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς.

  7. 7

    Σερβίρεται ζεστό και λαχταριστό. Καλή όρεξη. Φάτε το και θα με θυμηθείτε

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

popaki
popaki @cook_8450127
στις