Καλαμάρια Γεμιστά

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
Γωγώ !!!!!
Γωγώ !!!!! @manioula
,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποίησετε και οδοντογλυφίδες. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα. Συνοδεύστε τα με ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 1/4 κιλού μέτρια καλαμάρια (10-12)
  2. 3/4 κούπας λάδι
  3. 1/2  κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  4. αλάτι, πιπέρι
  5. 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  6. 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  7. 2 κουταλιές κέτσαπ
  8. 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  9. 0.5 κούπα κρασί λευκό
  10. 3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε και πλύντε τα καλαμάρια.

  2. 2

    Ψιλοκόψτε τα κεφάλια, τα πλοκάμια και τα πτερύγια.

  3. 3

    Επάνω σε δυνατή φωτιά βάλτε μια κατσαρόλα με το λάδι πιπέρι και ανακατέψτε τα, ώσπου να φύγει σχεδόν όλο το νερό.

  4. 4

    Κατεβάστε από τη φωτιά ρίξτε και ανακατέψτε το ρύζι (αφού το ξεπλύνετε με λίγο νερό), το μαϊντανό, την πιπεριά, την κέτσαπ και το καυτερό πιπέρι.

  5. 5

    Τρυπήστε μ' ένα σουβλί τα καλαμάρια σε διάφορα σημεία και γεμίστε τα με το μίγμα.

  6. 6

    Αραδιάστε τα σ'ένα πυρέξ σκεύος το ένα πλάι στο άλλο.

  7. 7

    Προσοχή μην τα παραγεμίσετε γιατί τα καλαμάρια μαζεύουν στο ψήσιμο.

  8. 8

    Ανακατέψτε το κρασί με το χυμό λεμονιού και περιχύστε τα.

  9. 9

    Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα διατήσετε στην κατάψυξη.

  10. 10

    Ψήστε τα στους 180 βαθμούς 1 ώρα περίπου.

  11. 11

    Εάν η σάλτσα είναι αραιή βγάλτε τα καλαμάρια με τρυπητή κουταλα βάλτε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα και συμπυκνώστε την.

  12. 12

    Περιχύστε μ'αυτή τα καλαμάρια.

Αντιδράσεις

Από

Γωγώ !!!!!
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
την αγαπώ πάρα πολύ!!!! η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική είναι μοναδική !!!! αλλά και την αλμυρή μαγειρική!!!!!
Δες περισσότερα