Καλαμάρια Γεμιστά
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποίησετε και οδοντογλυφίδες. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα. Συνοδεύστε τα με ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά
-
1 1/4 κιλού μέτρια καλαμάρια (10-12)
-
3/4 κούπας λάδι
-
1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
-
αλάτι, πιπέρι
-
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
-
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
-
2 κουταλιές κέτσαπ
-
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
-
0.5 κούπα κρασί λευκό
-
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε και πλύντε τα καλαμάρια.
-
2
Ψιλοκόψτε τα κεφάλια, τα πλοκάμια και τα πτερύγια.
-
3
Επάνω σε δυνατή φωτιά βάλτε μια κατσαρόλα με το λάδι πιπέρι και ανακατέψτε τα, ώσπου να φύγει σχεδόν όλο το νερό.
-
4
Κατεβάστε από τη φωτιά ρίξτε και ανακατέψτε το ρύζι (αφού το ξεπλύνετε με λίγο νερό), το μαϊντανό, την πιπεριά, την κέτσαπ και το καυτερό πιπέρι.
-
5
Τρυπήστε μ' ένα σουβλί τα καλαμάρια σε διάφορα σημεία και γεμίστε τα με το μίγμα.
-
6
Αραδιάστε τα σ'ένα πυρέξ σκεύος το ένα πλάι στο άλλο.
-
7
Προσοχή μην τα παραγεμίσετε γιατί τα καλαμάρια μαζεύουν στο ψήσιμο.
-
8
Ανακατέψτε το κρασί με το χυμό λεμονιού και περιχύστε τα.
-
9
Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα διατήσετε στην κατάψυξη.
-
10
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς 1 ώρα περίπου.
-
11
Εάν η σάλτσα είναι αραιή βγάλτε τα καλαμάρια με τρυπητή κουταλα βάλτε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα και συμπυκνώστε την.
-
12
Περιχύστε μ'αυτή τα καλαμάρια.
Σχόλια (9)