κύρια φωτογραφία συνταγής Καλαμάρια κατεψυγμένα γεμιστά στα κάρβουνα
Κοντέσσα Μαρία
Κοντέσσα Μαρία @cook_8460634
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ,

Η συνταγή δίνει νοστημότατα και μαλακά καλαμάρια στα κάρβουνα. Θα μοσχοβλήσει η γειτονιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κατεψυγμένα καλαμάρια τα καθαρίζουμε ΠΑΝΤΑ παγωμενα γιατι αλλιώς παίρνουν την μυρωδιά απο τα εντόσθια.Το τυρι λέω ενα κιλό αλλα πιθανότατα να σας παρει λιγότερο, σχεδόν 700 γραμμάρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 12 καλαμάρια μεγαλα κατεψυγμένα
  2. 12 μεγάλες πιπεριές κέρατα (τις κόκκινες)
  3. 1 κιλό κεφαλοτύρι
  4. 3 ντομάτες μεγάλες ώριμες
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. ρίγανη
  8. οδοντογλυφίδες
  9. αλουμινόχαρτο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Όταν τα καλαμάρια μας ειναι μισοξεπαγωμένα αφαιρούμε τα πλοκάμια και καθαρίζουμε χωρίς να κόψουμε ή να σχίσουμε τις κουκούλες.

  2. 2

    Πλένουμε, καθαρίζουμε και αφήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες

  3. 3

    Κόβουμε το τυρί σε κοματια στο μέγεθος των κεράτων.

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε τις ντοματες.

  5. 5

    Κάθε πιπεριά την γεμίζουμε με τυρί και την βαζουμε σε μια κουκούλα.

  6. 6

    Συμπληρώνουμε το κενό της κουκούλας με κοματια απο τις ντομάτες.

  7. 7

    Κλείνουμε με την οδοντογλυφίδα, αλατοπιπερόνουμε και τυλίγουμε την κάθε κουκουλα χωριστά με αλουμινόχαρτο.

  8. 8

    Το ιδιο κανουμε και με τα πλοκάμια.

  9. 9

    Τα ψήνουμε στα καρβουνα για τρία τέταρτα.

  10. 10

    Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λιγο ακόμη μέχρι να πάρουν το χρώμα που μας αρέσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

dcroula
dcroula @Roula1505
Και μόνο που σκέφτομαι την γεύση....δε σου λέω τι έχω πάθει....μάλλον φαντάζεσαι.

Από

Κοντέσσα Μαρία
στις
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ,