Καλαμάρια στιφάδο
Έψαχνα μια νηστίσιμη συνταγή για καλαμαράκια στιφάδο που να μοιάζει με το κλασσικό στιφάδο γευστικά. Μετά από ένα ταξίδι σε πολλές συνταγές, έκανα τον συνδυασμό μου και μου πέτυχε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η βασική πηγή έμπνευσης ήταν η αντίστοιχη συνταγή της Βέφας. Ήταν όμως αρκετά μπελαλίδικη και έντονη, οπότε την έφερα στα μέτρα μου!Τα καλαμαράκια, αλλά και τα κρεμμύδια βγάζουν αρκετά υγρά, οπότε δεν θα χρειαστεί να προσθέστε νερό (εγώ χρειάστηκε μάλιστα να δυναμώσω και το μάτι για να δέσει η σάλτσα μου).Οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Πάντα να δοκιμάζετε για να είστε σίγουροι.Μπορεί κάποιος να συνοδέψει επιπλέον με ρυζάκι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζω σε λίγο ελαιόλαδο.
-
2
Αφού ξανθύνουν, ρίχνω τα καθρισμένα κρεμμυδάκια ολόκληρα. Τα αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους και να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
-
3
Προσθέτω τα καλαμαράκια. Θα βγάλουν και αυτά αρκετά υγρά. Αφήνω να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμα.
-
4
Πρσθέτω το ξύδι, και αφού πάρει μια βράση, ρίχνω και το κρασί. Αφήνω να βράσουν για 10-15 λεπτά.
-
5
Τα καλαμαράκια και τα κρεμμύδια θα έχουν αρχίσει να μαλακώνουν. Προσθέτω τις ντομάτες, το βαλσάμικο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνω να βράσουν για 15-20' και να δέσει η σαλτσούλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)