κύρια φωτογραφία συνταγής Καλαμποκόπιτα με μέλι
waldi
waldi @cook_8498366

Μία νόστιμη εκδοχή της καλαμποκόπιτας, με άρωμα μελιού και βουτύρου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μεγάλα κομμάτια
  1. 4 κ. σούπας ζάχαρη
  2. 1/2 κ. τσαγιού αλάτι
  3. 1 κ. σούπας σπορέλαιο
  4. 1 και 1/2 κούπα γάλα
  5. 2 κ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  6. 1/3 κούπας βούτυρο
  7. 1/2 κούπα μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και προσθέτουμε ανακατεύοντας την ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα, το αυγό και το σπορέλαιο.

  2. 2

    Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε το μπαίκιν πάουντερ, το ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ.

  3. 3

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά.

  4. 4

    Ελέγχουμε το ψήσιμο της πίτας, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο της, που πρέπει να βγαίνει στεγνό.

  5. 5

    Έχουμε λειώσει σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο με το μέλι και περιχύνουμε την πίτα μας με το μείγμα αυτό αμέσως μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο.

  6. 6

    Την κόβουμε σε κομμάτια αμέσως, αλλά περιμένουμε να κρυώσει για να βγάλουμε τα κομμάτια από το ταψί και να έχει απορροφηθεί πλήρως το μείγμα του βουτύρου-μελιού.

Αντιδράσεις

Από

waldi
waldi @cook_8498366
στις