Καλαμποκόπιτα με μέλι
Μία νόστιμη εκδοχή της καλαμποκόπιτας, με άρωμα μελιού και βουτύρου!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και προσθέτουμε ανακατεύοντας την ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα, το αυγό και το σπορέλαιο.
-
2
Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε το μπαίκιν πάουντερ, το ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά.
-
4
Ελέγχουμε το ψήσιμο της πίτας, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο της, που πρέπει να βγαίνει στεγνό.
-
5
Έχουμε λειώσει σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο με το μέλι και περιχύνουμε την πίτα μας με το μείγμα αυτό αμέσως μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο.
-
6
Την κόβουμε σε κομμάτια αμέσως, αλλά περιμένουμε να κρυώσει για να βγάλουμε τα κομμάτια από το ταψί και να έχει απορροφηθεί πλήρως το μείγμα του βουτύρου-μελιού.
Σχόλια